Nishikori a beugró Ferrer legyőzésével újabb lépést tett az elődöntő felé

Szerda egy újabb váratlan fordulat. Kei Nishikori a spanyol David Ferrerel mérkőzött meg délután. A japán három játszmás győzelmével már közel került az elődöntőhöz.

A US Open idei döntőse ugyanis az eredeti tervek szerint a Milos Raonic-csal mérkőzött volna meg, azonban a kanadai sérülés miatt visszalépett a tornától. Helyére így az első számú tartalék, David Ferrer szállt be.

David Ferrer abszolút nyugodtan teniszezhetett, mivel rajta semmiféle teher nem volt, az eredménytől függetlenül már nem juthatott tovább. Kei Nishikori viszont annál jobban izgulhatott, mivel akárki ellen is játszotta ezt a találkozót, a végelszámolásnál jelentősége volt a szettaránynak.

ferrer2

Ferrer az első játszma megnyerésével megkavarta a dolgokat Londonban
Kép forrása: ctpost.com

Ebből a szempontból nem jött jól a japánnak, hogy elbukta az első játszmát, amivel innentől esély nyílhat az este teniszező Andy Murraynek, hogy egy két szettes győzelemmel kiharcolja a továbbjutást. Nishikori a nyitó szakaszban gyengén teniszezett, Ferrer rendkívül sok pontot tudott megnyerni az adogatásaiból, a négy kettős hibája sem volt valami fényes mutató. Az első elvesztett játszma után a japán tudta, hogy egy vereség már nem férne bele, mivel akkor már csak Federerben bízhat. Ettől kezdve sokkal stabilabban teniszezett, adogatásai pedig nem kerültek veszély alá a második szettben. Előbb 6/4-gyel kiegyenlített, amivel teljesen megtörte Ferrer lendületét, aki a záró részben teljesen szétesett. Bár Nishikorinak akadt feladta a break labda hárításban, azonban ezt ötször is sikeresen megtette, háromszor pedig elvette a spanyol szerváját – a vége 6/1 lett.

Kei Nishikori tehát túl van utolsó csoportmeccsén, amivel a szettarány 4-3 lett, így még nem nyugodhat meg teljesen. Amennyiben Murray két játszmában legyőzi Federert, akkor a japán búcsúzni kényszerül a további küzdelmektől.

 A „B” csoport eredménye:

 Kei Nishikori-David Ferrer 4/6 6/4 6/1

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.