ATP World Tour 8. nap beharangozó: Összejön-e az álomdöntő Londonban?

Az elődöntőkhöz érkeztünk, ahol már egy a kérdés: Létrejön-e a Novak Djokovic-Roger Federer mérkőzés a fináléban. Ennek az ellenkezőéről természetesen Kei Nishikori és Stan Wawrinka próbál gondoskodni.

15:00 Novak Djokovic-Kei Nishikori

djokovicnishikori

Djokovic visszavághat a US Open elődöntőéért
Kép forrása: india.com

A délutáni mérkőzésen jöhet az idei US Open elődöntőjének visszavágója. Akkor egy elképesztő mérkőzésen a japán a legnagyobb meglepetést szolgáltatva legyőzte a világelsőt, így Djokovic-nak van oka a revánsra.

Novak Djokovic eddig parádés formát mutat, nemcsak az év végén, hanem ezen a világbajnokságon is. Ellenfeleinek eddig a csoportban nem sok babér termett, a szerb összesen kilenc játékot vesztett Londonban. Nole ráadásul Berdych elleni győzelmével megtartotta az év végi világelsőséget, így felszabadultabban játszhat az elődöntőben.

Kei Nishikori ismét bebizonyította, hogy nem csak egy jó Grand Slam szereplés van a kezében, ezúttal is jöttek az eredmények. Egyetlen veresége Federertől megbocsájtható neki, Murray-t és Ferrert is remek tenisszel győzte le, magabiztosan jutott tovább a csoportjából. Ezúttal nem ő az esélyes, de hát New Yorkban is így volt, tudjuk mi lett a vége.

A két játékosnak, ha a Miami versenyen való Nishikori visszalépést nem számoljuk bele, ez lesz az ötödik egymás elleni meccse. Az állás 2-2, legutóbb Párizsban Djokovic már meggyőző játékkal verte riválisát.

21:00 Roger Federer-Stan Wawrinka

A londoni estében két jó barát találkozik. Roger Federer és Stan Wawrinka az életben remek kapcsolatot ápolnak egymással, ezt azonban ma kénytelenek félre tenni egy mérkőzés erejéig.

fw

Egy hét múlva Davis Kupa, azonban most ellenfélként csapnak össze
Kép forrása: livetennisguide.com

Roger Federer eddig fantasztikusan teniszezik a tornán. Könnyed játékára senkinek nem volt ellenszer, a brit közönség pedig majdnem láthatott egy örök időre számukra negatív emléket Andy Murray elleni találkozóján. Federer bár már nem lehet év végi világelső, arra még jó esélye van, hogy Londonból trófeával távozzon, ehhez honfitársán keresztül vezet az út.

Stan Wawrinka az Australian Open óta kevés tornán tudott maradandót alkotni, itt viszont a Djokovic meccset leszámítva kiválóan teniszezik. Berdych-et megsemmisítette, majd Cilic ellen kiharcolta a továbbjutást. Federer már nehezebb lesz, mivel ellene ritkán távozott pozitív eredménnyel, amikor összecsaptak.

A statisztika is inkább Federer felé hajlik, mivel az eddigi 16 összecsapásukon a négyszeres családapa 14 alkalommal tudott nyerni. Utolsó mérkőzésüket a korábbi világelső idén Wimbledonban négy játszmában nyerte meg.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.