ATP World Tour Finals: Djokovic ismét a döntőben

2014. november 16.
by Adam

A mai napon két elődöntős mérkőzést láttunk a férfi tenisz világbajnokságon, délután Novak Djokovic (1) és Kei Nishikori (4), este pedig Roger Federer (2) és Stan Wawrinka (3) mérkőztek meg a döntős helyekért. Talán úgy érezhetjük, hogy ma kaptunk egy kis kárpótlást az elmúlt napok eseményeiért, és a túl sima mérkőzésekért. Délután már volt okunk örülni, amikor Nishikoiri elkapta a fonalat, de akkor még nem tudtuk mi lesz később.

Djokovic és Nishikori mérkőzése úgy indult, hogy a japán csuklóját a harmadik játék után már ellenőrizni kellett, és látható jelei voltak a fájdalmának. Kezelték a szünetekben, de nem ment a játék, míg Djokovic szemrebbenés nélkül hozta amit elvárt tőle mindenki, tetőtől talpig feketében pusztított a pályán. Az első szett eredménye, a bajnokságon minden túlzás nélkül megszokottnak mondható 6:1 lett.

Kei Nishikori az első ázsiai születésű férfi a tornán Forrás: facebook.com/atpworldtour

Kei Nishikori
Forrás: facebook.com/atpworldtour

A második szett kiegyenlítettebben kezdődött, és egészen addig úgy is ment, míg Nishikori szintet nem lépett, és mint aki sérülésére már nem is emlékszik, az utolsó leheletéig küzdött, és abból meg is tudta nyerni a második szettet 6:3 eredménnyel. Az utolsó lehelet viszont itt már tényleg az utolsó volt, ugyanis a második szettes áramszünetet Djokovic úgy pótolta, hogy a legjobbját hozta a döntőszettben, és 6:0 eredménnyel tett pontot a találkozó, és Nishikori karrierjének eddigi legjobb évének végére.

A japán nem lehet elégedetlen, hiszen első világbajnoki szereplése alkalmával az elődöntőbe jutott, két top10-es győzelmet írt még az idei számla végére, és reménykedhet, hogy ez a néhány hét amit regenerálódásra, majd pedig felkészülésre szánhat, meghozza majd a gyümölcsét és januárra sérülésektől mentesen, az ideinél is jobb formában látjuk majd viszont.

A továbbjutó tehát Novak Djokovic lett 6:1, 3:6, 6:0 eredménnyel, akit holnap este egyik legnagyobb riválisa ellen láthatunk a döntőben.

A hozzászólások le vannak zárva.