IPTL 5. nap: Federer csapata elveszítette veretlenségét, zárkózik az UAE Royals

2014. december 4.
by Airon

A tegnapi napon már a második napjához ért az IPTL Szingapúri állomása. A Micromax Indian Aces, miután kedden kivégezte Djokovic csapatát, elveszítette a veretlenségét. Ezzel az UAE Royals elkezdte felzárkózását a tabellán.

Manila Mavericks-UAE Royals 21-26

Az UAE Royals győzelmével közelebb zárkózott Federerék csapatához. Djokovic együttese 26-21 arányban diadalmaskodott a Manila Mavericks ellen.

ph

Philippoussis rövidítésben tudott nyerni
Kép forrása: iptlworld.com

Az első mérkőzés két olyan játékos találkozott, akik aktív pályafutásuk alatt a tenisz szentélyében, vagyis Wimbledonban tudtak főleg jobb eredményeket elérni. A 2001-es bajnok és a 2003-as finalista csatáját végül az öt perces rövidítés döntötte el. Itt a rövid szakasz után Mark Philippoussis tudta megnyerni, aki Goran Ivanisevic ellen könyvelhette el a Manila Mavericks részsikerét.

cilic

Cilic második meccsét is megnyerte a Manila Mavericks ellen egyéniben
Kép forrása: iptlworld.com

Ezek után következhetett a férfi egyéni, ahol hamar már az UAE Royalsnál volt a pillanatnyi előny. A US Open idei bajnoka ugyanis elbírt a francia Jo-Wilfried Tsongával és 6/4-re le tudta őt győzni. Marin Cilicnek továbbra is hibátlan a statisztikája a Fülöp-szigeteki csapat ellen, Andy Murray után francia riválisát is le tudta győzni.

tsongahuey

Tsonga és Huey győzelmével ismét a Manila Mavericksnél volt ez előny
Kép forrása: iptlworld.com

A visszavágásra Jo-Wilfried Tsongának a férfi páros küzdelmeiben volt lehetősége, akinek ez a hazai Treat Huey oldalán sikerült is. A legyőzött ellenfél ráadásul egy igen nívósnak számító kettős volt, ugyanis Marin Cilic a már megszokott módon Nenad Zimojnical játszott. A meccs eredménye 6/4 lett, így ismét a Manila Mavericksnál volt az előny.

zm

Zimojnic és Mladenovic simán tudott nyerni kedden
Kép forrása: iptlworld.com

Nenad Zimojnic  a negyedik mérkőzésen Kristina Mladenovical párban tudott javítani, ráadásul könnyű győzelmükkel egy nagyobb előnybe vitték saját csapatukat. A szerb/francia páros a Daniel Nestor/Kirsten Flipkens kettőst verték meg 6/1 arányban, ekkor 20-17-re vezetett Djokovic csapata.

mladenovic

Mladenovic az egyéniben biztosította be csapata győzelmét
Kép forrása: iptlworld.com

A mérkőzést végül az UAE Royals csapata nyerte meg, akik a női egyénivel véglegesen eldöntötték a győzelmet. Kristina Mladenovic  az ötödik találkozón második sikerét aratta a belga Kirsten Flipkens ellen. A francia játékos kialakította a végeredményt, az UAE Royals 26-21-re hozta a találkozót.

A mérkőzések eredményei:

Mark Philippoussis-Goran Ivanisevic 6/5

Jo-Wilfried Tsonga-Marin Cilic 4/6

Jo-Wilfried Tsonga/Treat Huey-Marin Cilic/Nenad Zimojnic 6/3

Daniel Nestor/Kirsten Flipkens-Nenad Zimojnic/Kristina Mladenovic 1/6

Kirsten Flipkens-Kristina Mladenovic 4/6

 

 

Singapore Slammers-Micromax Indian Aces 24-23

A torna eddigi legizgalmasabb mérkőzésén a Singapore Slammers megszerezte az első győzelmét a legerősebb csapat ellen.

ivanovic

Ivanovic csak megszorítani tudta Serénát
Kép forrása: iptlworld.com

Az első találkozón két Grand Slam bajnok találkozott. Ezt az összecsapást végül egy kiélezett küzdelemben Serena Williams legyőzte szerb riválisát Ana Ivanovic személyében. A mérkőzést így 6/4-re nyerte meg a Singapore Slammers csapata.

A folytatásban az indiai duó ismét megállíthatatlannak bizonyult. Rohan Boppanna és Sania Mirza eddig is remekül szerepelt a sorozatban és most sem okoztak csalódást. A másik oldalon ezúttal Bruno Soares és Serena Williams volt, akiket 6/3 arányban győztek le, ezzel egy ponttal átvette a vezetést Federer csapata.

Santoro varázslatát figyelhette meg a szingapúri közönség Kép forrása: iptlworld.com

Santoro varázslatát figyelhette meg a szingapúri közönség
Kép forrása: iptlworld.com

A harmadik mérkőzésen ráadásul Fabrice Santoro egész egyszerűen elvarázsolt mindenkit. Pedig nem kisebb nevet győzött le, mint a többszörös Grand Slam győztes Andre Agassit, akit stabil és trükkös játékával könnyedén verte. A végeredmény 6/2 lett, ezzel már egyre nagyobb volt az előnye Djokovic csapatának.

Tomas Berdych azonban nem számolt a vereség tudatával és hasonlóan könnyedén diadalmaskodott a francia show-man, Gael Monfils ellen. A 6/2-es eredmény azt eredményezte, hogy a Singapore Slammers csapata egy pontos hátrányra zárkózott fel.

Az ötödik mérkőzésen következhetett a férfi páros, ahol Lleyton Hewitt és Nick Kyrgios pont úgy nyert, ami elég volt a Super Shoot Out kiharcolásához. Az ausztrál duó végül 6/5-re győzött a Rohan Bopanna/Gael Monfils kettős ellen., ezzel aktuálisan 23-23 volt az állás

berdych

A győztes csapat a meccs után
Kép forrása: iptlworld.com

A Super Shoot Out tehát mindent eldöntött, ahol Tomas Berdych és Gael Monfils másodjára csaptak össze. Az első egyénihez hasonlóan itt is a cseh játékos tudott diadalmaskodni, ami azt jelentette, hogy a Singapore Slammers együttese 24-23-ra megnyerte a találkozót, így megszerezte első győzelmét a sorozatban, ezzel egyben elvette a Micromax Indian Aces veretlenségét.

A mérkőzések eredményei:

Serena Willimams-Ana Ivanovic 6/4

Bruno Soares-Serena Williams-Rohan Bopanna/Sania Mirza 3/6

Andre Agassi-Fabrice Santoro 2/6

Tomas Berdych-Gael Monfils 6/2

Lleyton Hewitt/Nick Kyrgios-Rohan Bopanna/Gael Monfils 6/5

Tomas Berdych-Gael Monfils 1/0

A hozzászólások le vannak zárva.