3 nap Indiában: Djokovicék és Murrayék is zárkóznak Federer csapatára

Az IPTL harmadik állomásának a végén még semmi sem dőlt el. Federerék vezetnek, azonban az UAE Royals és a Manila Mavericks is szorosan ott van a nyakukon.

1. nap:

Singapore Slammers-UAE Royals 16-29

Micromax Indian Aces-Manila Mavericks 26-25

 

cilic

Cilic könnyű győzelemmel nyitotta meg az indiai küzdelmeket
Kép forrása: iptlworld.com

Az első nap nyitómeccsén a Singapore Slammers és az UAE Royals csapott össze. Ezen a találkozón nem alakult ki túl sok izgalom, mivel Cilic könnyedén elkezdte gyártani a győzelmeket, amit ezután folyamatosan vitt tovább az Arab Emirátusok csapata. A Singapore Slammers csapatának mindösszesen a női egyesben maradt egy kis vigasz, ahol Daniela Hantuchova 6-5-re legyőzte Caroline Wozniacki-t. A végeredményen ez nem változtatott túl sokat, Djokovic alakulata 29-16-os győzelemmel kezdett Indiában.

monfils3

Monfils egy drámai párharcot döntött el
Kép forrása: iptlworld.com

Aztán viszont jöttek az igazi drámai órák. A Micromax Indian Aces és a Manila Mavericks összecsapása elhozta magával a hét perces hosszabbítás perceit. Murrayék elhozták kezdésnek a vegyes páros és a legendás egyes győzelmét, ráadásul négy mérkőzés után megnyugtatónak mondható négy ponttal vezettek. Ekkor azonban Gael Monfils személyében érkezett az Aces megmentője. Előbb 6/2-re legyőzte Tsongát az egyesben, majd a kettejük közötti a fent már említett hét perces rövidítést is megnyerve 26-25-ös győzelmet szerzett csapatának.

2. nap:

Micromax Indian Aces-Singapore Slammers 26-16

Manila Mavericks-UAE Royals 27-24

federer

Federer tökéletes napot zárt a Slammers ellen
Kép forrása: iptlworld.com

A második nap első mérkőzésére újabb sztárok érkeztek meg. A csarnokban ugyanis Roger Federert és Pete Samprast köszönthettük. Pete Sampras játékán meglátszott, hogy az utóbbi időben nem nagyon játszott és a nyitómeccsen könnyű vereséget szenvedett Raftertől. Federer azonban mindent eldöntött. A következő három mérkőzésén vegyes és férfi párosban, valamint egyéniben is diadalmaskodott. Az utolsó meccsen pedig Ivanovic szoros meccsen legyőzte Hantuchovát, ezzel kialakult a 26-16-os végeredmény.

nestor

Nestor remekül teniszezett a második napon
Kép forrása: iptlworld.com

A második mérkőzésre Murray csapata volt, akik jobban felszívták magukat. Itt a párosok nagyon sok mindent eldöntöttek, ahol Daniel Nestornak komoly szerepe volt. A kanadai legendás páros specialista Jo-Wlfried Tsonga és Kirsten Flipkens oldalán is fontos győzelmet szerzett meg saját csapatának. Az utolsó mérkőzésen Caroline Wozniacki 6-3-as győzelmével ugyan még kicsikarta a rövid folytatást, azonban Kisten Flipkens 3-8-nél játékot csinált és ezzel véget vetett a fennálló kérdéseknek. A Manila Mavericks 27-24-re győzött.

3. nap:

Manila Mavericks-Singapore Slammers 23-17

Micromax Indian Aces-UAE Royals 22-29

pp

Philippoussis nyerte meg az utolsó mérkőzést a 3.nap első találkozóján
Kép forrása: iptlworld.com

A Manila Mavericks az indiai állomás záró napján tovább folytatta remek szereplését. Három mérkőzés után hiába vezetett három ponttal a Singapore Slammers, Murray csapata a záró szakaszra megemberelte magát. Daniel Nestor ismét remekül játszott Jo-Wilfried Tsongával, akik Hewittékat 6/0-ra győzte le a férfi páros küzdelmeiben. A végére pedig jöhetett egy ausztrál házi meccs a legendák egyesében. Philippousis befejezésként 6/3-ra legyőzte Raftert, a végeredmény 23-17 lett. A Manila Mavericks ekkor 27 ponttal zárta a harmadik állomást.

fs

Vajon a két legendát is soraiban tudó csapat örülhet a végén?
Kép forrása: iptlworld.com

A teniszrajongók valószínűleg az indiai záró szakasz utolsó párharcát várhatták a legjobban. Ekkor ugyanis Roger Federer és Novak Djokovic mérkőzött meg egymás ellen. A két játékos azonban csak az ötödik játéknál csapott össze, lássuk mit történt előttük. Kristina Mladenovic nyitásként legyőzte Ana Ivanovic-ot, majd Goran Ivanisevic két emberrel is elbírt egyszerre. Előbb Pete Samprassal 4-1-ig, majd egy csere után Santoro-t győzte le 6/3-ra. Zimojnic és Mladenovic ráadásul legyőzte a Federer/Mirza duót és egyre simábban alakult a párharc. A férfi páros óriási izgalmakat hozott, amit Federer egy zseniális fonák returnje döntött el a rövidítésben. Majd végül következhetett az a bizonyos Federer-Djokovic találkozó. Ezt a svájci az öt perces rövidítésben nyerte meg, amivel egy leheletnyi folytatást harcolt ki csapatának. A következő játékot azonban a világelső már megnyerte, így 29-22-re az UAE Royals nyert.

A három nap után végül a Micromax Indian Aces csapata vezet 30 ponttal, az üldözők viszont továbbra is tapadnak. Az UAE Royals és a Manila Mavericks is 27 pontos, egyedül a Singapore Slammers csapata szakadt le a többiektől 17 ponttal. Folytatást Dubaiban, ott eldől minden.

Kiemelt kép forrása: mmc.sporttz.com

A hozzászólások le vannak zárva.