Öt nap múlva rajtol a Mubadala World Tennis Championships

2014. december 27.
by DGM96

2015 első napján, ha hivatalosan nem is, de elkezdődik a férfi tenisz szezon.

forrás: www.quazoo.com

forrás: www.quazoo.com

2009 óta megszokottá vált, hogy az ATP szűk elitjének 6 tagja egy bemutató tornán vág neki a szezonnak. Az Abu Dhabiban zajló Mubadala World Tennis Championships nem World Tour esemény, így pontot sem lehet rajta szerezni, de pénzt viszont annál inkább. A nyertes markát például negyedmillió amerikai dollár üti, így nem is csoda, hogy ez a verseny pontosan azt a célt szolgálja, amiért anno megálmodták.

2015-ben is világsztárok látogatják majd meg az Egyesült Arab Emírségek fővárosát. Nem is akárkik! 2014 négy GS-bajnokából három. Djokovic, aki zsinórban negyedik alkalommal nyerheti meg a versenyt, a kétszeres bajnok Nadal, illetve Stanislas Wawrinka. Rajtuk kívül résztvevő lesz még Murray, Feliciano Lopez és a sérüléséből visszatérni szándékozó Nicolas Almagro. Utóbbi Tsonga helyére “ugrott be”, aki lemondta a szereplést karsérülés miatt.

A táblát illetően, a lebonyolítás nem változott. Az első két kiemelt, jelen esetben Djokovic és Nadal, erőnyerőként az elődöntőben kapcsolódnak majd be, így csak két negyedöntőt rendeznek majd. Az egyiken Wawrinka-Almagro, a másikon Murray-Lopez meccsek lesznek majd. Az első párosítás győztese Djokovic, a másodiké Nadal ellenfele lesz majd. Az ATP-tornákkal ellentétben pedig itt lesznek helyosztó mérkőzések is. Az 5. helyért a negyeddöntők vesztesei, a 3. helyért az elődöntők vesztesei fognak majd megküzdeni. A győzelemért pedig természetesen az elődöntők győztesei.

A hozzászólások le vannak zárva.