Nadal és Djokovic párosban is elindul Dohában

“Plusz munkát vállal” a két teniszező-galaxis. 

2011-ben Nadal nyerte a párost Marc Lopez oldalán. Ez volt a harmadik diadala a katari fővárosban forrás: gototennis.com

2011-ben Nadal nyerte a párost Marc Lopez oldalán. Ez volt a harmadik diadala a katari fővárosban
forrás: gototennis.com

Nem ritka jelenség az, hogy az egyéni ranglista elöljárói, az év ezen szakaszán párosban is pályára lépnek. Ez főleg abban segít, hogy a téli pihenés és az ünnepek után hamar visszaszerezzék a meccsrutint, ami szükséges is, hiszen az Australian Openre való felkészülési idő szinte épp olyan rövid, mint a Wimbledoné. Ezért vállalhatta be Novak Djokovic és Rafael Nadal is a duplázást. A szerb világelső honfitársával, Filip Krajinoviccal állt össze, míg Nadal Juan Monaco partnere lesz (nem először alkotnak csapatot).

A szerb duó a tunéziai Jazirival és katari partnerével fog játszani, míg Nadalék a Bolelli/Leonardo Mayer párossal. Érdekesség, hogy a két világsztár a legjobb 4 között össze is csaphat, de ehhez a spanyol-argentin duónak az első kiemelt, világranglista 4. Peya/Soares duót kellene legyőznie egy körrel hamarabb.

Nadalnak egyébként nem idegen terület a páros tenisz. Karrierje során 8-szor nyert páros tornát, többek között, 3-szor Dohában (2005,2009,2011), kétszer Indian Wellsben (2010, 2012), de még Monte Carlóban is összejött neki egy diadal, még 2008-ban, olyan teniszezők oldalán, mint Marc Lopez (4-szer nyert vele), Tommy Robredo (2-szer), de még Albert Costával is magasba emelhetett egy trófeát.

Ám nem csak Dohában fognak a “szingli csillagok” párosozni. Brisbane-ben Raonic, Nishikori, Dimitrov, de még Hewitt is két versenyen indul majd egy héten.

A hozzászólások le vannak zárva.