Del Potro fantasztikusan tért vissza, Goffin és Kohlschreiber is búcsúzott Sydneyben

2015. január 14.
by Airon

Sydneyben búcsúztak a nagyok. Fogninit a visszatérő Del Potro ejtette ki, Goffin és Kohlschreiber is meglepetésre vereséget szenvedett.

Del Potro elképesztő tenisszel tért vissza Kép forrása: livetennis.com

Del Potro elképesztő tenisszel tért vissza
Kép forrása: livetennis.com

Hosszú hónapok után eljött egy várva várt visszatérés . Juan Martin Del Potro sokáig küszködött csuklósérüléssel, műtétre is szorult, azonban végre újra a pályán az argentin teniszcsillag. Tegnapi első meccsén könnyedén legyőzte az ukrán Sergiy Stakhovsky-t, a mai napon pedig egy még nehezebb mérkőzés elé nézett. Az ellenfél a torna első kiemeltje volt az olasz Fabio Fognini személyében, aki rögtön meg is nyerte az első szettet a visszatérő Del Potro ellen 6/4-re. A 2009-es US Open győztes azonban nem ijedt meg ettől a helyzettől, a következő két játszmában remek szervajátékokkal és négy break labda kihasználásával jelezte Fognininek, hogy kiváló formában van a hosszú kihagyás ellenére. A 6/2 6/2-es fordításának köszönhetően Del Potro már készülhet a negyeddöntőre, amit Mikhail Kukushkin ellen fog megvívni.

Bolelli könnyen verte Goffint Kép forrása: it.eurosport.yahoo.com

Bolelli könnyen verte Goffint
Kép forrása: it.eurosport.yahoo.com

Az első kiemelt kiesését a hármas pályán egyidejűleg a második kiemelt búcsúja követte. David Goffin nagy reményekkel várhatta ezt a tornát, azonban győzelmi esélyei hamar szertefoszlottak. Simone Bolelli egy rendkívül stabil tenisszel lepte meg a belgát, akit egy akár könnyűnek is mondható 6/3 6/3-mal búcsúztatott. Az olasz teniszező a következő körben majd Viktor Troickival néz farkasszemet.

Tomic a harmadik kiemeltet győzte le Kép forrása: apiainternational.com.au

Tomic a harmadik kiemeltet győzte le
Kép forrása: apiainternational.com.au

A mai napon sok találkozó közül még egy mérkőzést óriási érdeklődéssel várhattak a hazai szurkolók. A 2013-as győztes ausztrál játékos ugyanis belépett a pályára. Bernard Tomicra kőkemény feladat várt, egy esetleges újabb győzelemhez vezető úton a német Philipp Kohlschreiber lendületes teniszére kellett ellenszert találni. Az utóbbi időben nem olyan jó formát mutató Tomic azonban egészen elképesztő magabiztossággal prezentálta a szurkolóinak, hogy 2015-ben újra diadalmaskodni jött a Sydneyben megrendezett tornára. Egy könnyű 6/3 6/4, így Tomic már pihenhet a Gilles Müller elleni összecsapásra.

A második forduló eredményei:

Juan Martin Del Potro-Fabio Fognini 4/6 6/2 6/2

Mikhail Kukushkin-Pablo Cuevas 7/5 7/5

Julien Benneteau-Vasek Pospisil 7/6(3) 6/3

Leonardo Mayer-Jerzy Janowicz 4/6 6/1 7/6(3)

Gilles Müller-Jeremy Chardy 2/6 7/6(1) 6/4

Bernard Tomic-Philipp Kohlschreiber 6/3 6/4

Viktor Troicki-Pablo Andujar 4/6 6/3 6/3

Simone Bolelli-David Goffin 6/3 6/3

Kiemelt kép forrása: daily.telegraph.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.