Viktor Troicki visszatért: Ő lett Sydney bajnoka

2015. január 17.
by DGM96

Az egykoron világranglista 12. szerb teniszező első sikerét aratta azóta, hogy eltiltása után újra elkezdett játszani.

Történelmi esemény volt a mai sydneyi döntő. Az ATP 1970-es fennállása során először játszottak olyan finálét, melynek mindkét résztvevője a selejtezőből kezdte meg a tornát. Troicki ellenfele a kazah Kukushkin volt, aki számos nagy nevet búcsúztatott a hosszú út során. Kezdte a sort az uruguayi Cuevassal (6.), majd a visszatérő Del Potrot is legyőzte. Az elődöntőben Leonardo Mayeren (5.) kerekedett felül. Troicki előtt kicsit kiseperték az utat. Kiemeltek közül csak az első meccsen, Martin Klizant (8.) kellett legyőznie, utána jött Bollelli, majd Gilles Müller.

A szerb számára kezdődött rosszabbul a meccs. Az első adogatásánál breaklabdával nézett szembe, de annak hárítását abszolválta. Kukushkinnak több lehetősége nem is volt, Troickinak viszont annál inkább. Kétszer is tudott breakelni és 30 perc után már ő került előnybe. A második szettben tovább robogott a gépezet, 2/1-nél újra elvette ellenfele adogatását. Troicki egyre jobban a nyeregben érezhette magát, de aztán 4/2-nél Kukushkin visszajött, de egyenlíteni nem tudott. A szerb 6/3-ra nyerte meg a második szettet, ezáltal a meccset és a tornát is.

Végeredmény: Troicki – Kukushkin 6/2 6/3

Viktor Troicki ugyan még pár évvel ezelőtt a bő elit tagja volt, mégis ez mindössze a második tornagyőzelme. Ez viszont óriási jelentőséggel bír számára. Elmondása szerint nagyon-nagyon boldog, hogy a rengeteg munka kifizetődött.

Érdekesség, hogy a közelgő Australian Openen Troicki azzal a Jiri Veselyvel fog játszani az első körben, aki a hét másik tornáját nyerte meg Aucklandben.

A kiemelt kép forrása: uk.reuters.com

A hozzászólások le vannak zárva.