Miami: Juan Martín Del Potro visszatér

2015. március 21.
by Adam

Bár a hétvégén még Indian Wells a legfontosabb, azonban nem engedhetjük el a fülünk mellett a hosszú ideje csuklósérüléssel bajlódó, több műtéten átesett argentin újabb visszatérésének hírét.

Tandil tornya, a 2009-es US Open bajnok Juan Martín Del Potro visszatért már egyszer, januárban Sydneyben lépett pályára címvédőként, ahol a negyeddöntőig jutott. Ekkor viszont újra fájni kezdett a csuklója, így kihagyta az Australian Opent és ismét egy beavatkozás következett. Az Indian Wells-i tornára szabadkártyát kapott, így indulhatott volna a versenyen egyesben és Marin Cilic oldalán párosban is, de utolsó pillanatban mégsem élt a lehetőséggel,

Visszatérésének halasztását a rehabilitáció fontosságával indokolta, melyre csak kis lépésekben van lehetősége. A következő Masters 1000 torna idejére vele tart majd a teljes csapata és Dr. Richard Berger is, aki a műtéteit végezte. Miami – elmondása szerint – azért fontos neki, mert közel van az otthonához és sok ott a latin, illetve argentin teniszrajongó is.

Del Porto tavaly februárban Dubai után döntött a műtét mellett, amikor is a bal csuklójában érzett fájdalom miatt fel kellett adnia a mérkőzését. Ekkor DelPo ötödik volt a világranglistán, ma pedig már a top hatszázon is kívül van. Bízunk benne, hogy újra visszatérhet majd oda, ahová a tehetsége szerint tartozik.

Kiemelt kép forrása: facebook.com/JuanMartinDelPotro.Ok

A hozzászólások le vannak zárva.