WTA: Mindkét Williams a nyolc között Miamiban

2015. március 30.
by cort

Már a legjobb nyolc közé jutás a tét az 5,381 millió dollár összdíjazású Miami Openen, ahol az első között lépett pályára Venus és Serena is. 

Venus Williams és Caroline Wozniacki személyében két korábbi világelső csapott össze a Miami hőségben, ahol csakúgy mint az előző hat mérkőzésükön, most is  az amerikai játékos hagyta el győztesen a pályát. Ennek megfelelően indult a mérkőzés, Venus 6-3-ra nyerte az első szettet, és hiába vezetett a második játszmában Wozniacki már 5-3-ra is, Serena nővére előbb kiegyenlített, majd rövidítésben behúzta a második felvonást is. A támadó és védekező tenisz nagy csatája volt ez a mérkőzés, ahol Venus 43 nyerő mellé 37 ki nem kényszerített hibát ütött, míg Wozniackinál ezek a számok 9 és 17 voltak. Venus az elődöntőbe jutásért az Agnieszka Radwanskát kiejtő Carla Suarez Navarro ellen játszik.

A számok (is) magukért beszélnek Forrás: twitter.com

A számok (is) magukért beszélnek
Forrás: twitter.com

Nem sokat kellett várni, hogy a fiatalabb Williams lány, a világranglista vezető Serena is csatlakozzon a legjobb nyolc mezőnyéhez. Serenát ezúttal az orosz Svetlana Kuznetsova próbálta megállítani, de mindössze öt játékra volt elegendő a kétszeres címvédő ellen. Hiába játszott Kuznetsova a mérkőzés egészében jól, a haló túloldalán egy (ismét) jó napot kifogó Serena áll, és mint tudjuk: Serena az Serena. Ha jó napot fog ki, akkor a nincs ellenfele a mai női tenisz mezőnyében.

Eredmények:

[12] Carla Suarez Navarro (ESP) – [7] Agnieszka Radwanska (POL) 5 – 7 6 – 0 6 – 4
[16] Venus Williams (USA) – [4] Caroline Wozniacki (DEN) 6 – 3 7 – 6
[1] Serena Williams (USA) – [24] Svetlana Kuznetsova (RUS) 6 – 2 6 – 3

Kiemelt kép forrása: miamiopen.com

A hozzászólások le vannak zárva.