ATP, Miami: Murray-Berdych elődöntő lesz az alsó ágon

2015. április 2.
by DGM96

Szerdán csak két meccset rendeztek a Crandon Parkban, ahol már a 4 közé jutás volt a cél. Nem történtek meglepetések.

Murrayt már nem tudta meglepni Thiem forrás: www.themalaymailonline.com

Murrayt már nem tudta meglepni Thiem
forrás: www.themalaymailonline.com

Az első mérkőzésen az egyik fél az előző körben nyerte meg pályafutása 500. meccsét, míg a másiknak pedig ez volt karrierje első negyeddöntője egy Masers-tornán. Lerövidítve: Andy Murray (3.) játszott Dominic Thiem ellen. Bár az osztrák tehetségnek azért szivességet tett Wawrinka kiejtésével előző ellenfele, Adrian Mannarino, még így is rászolgált erre a számára kiemelkedő szereplésre. Ezt a tényt pedig tovább erősítette az első szett megnyerésével. Neki sikerült ugyanis hamarabb felvenni a meccs ritmusát, ennél fogva is sikerült lebreakelnie a skótot.

"Mr. Quarter final" ezúttal sikerrel vette azt a bizonyos fordulót forrás:  www.sportskeeda.com

“Mr. Quarter final” ezúttal sikerrel vette azt a bizonyos fordulót
forrás: www.sportskeeda.com

Meglepetéssel kezdődött tehát a meccs. Murray ezt követően azonban érvényesítette a rutinját. Első break-előnyét ugyan még nem tudta megerősíteni, de a másodikkal pár sikerült bebiztosítania az egyenlítést. A döntőszettben pedig szinte már csak ő volt a pályán. Az első break után Thiem elvszítette a fonalat és még egyszer elveszítette az adogatását. A kétszeres bajnok Murray 1 óra 46 perc alatt az elődöntőbe.

A másik találkozón Tomas Berdych (8.) nézett farkasszemet Juan Monacoval. Az argentin nem volt hálátlan azok után, hogy a sors kegyes volt vele, hiszen Rafael Nadal is ebben a negyedben volt, de ő hamar kiesett. Az első szett a 6/3-as eredmény ellenére is szoros volt, mert mind a két teniszező jól fogadott, de ebben Berdych volt az eredményesebb, ezért kerülhetett előnybe. A második játszma aztán ennek ellentetje volt. Az elsőben még csak úgy követték egymást a fogadőelőnyök, azonban most egy sem volt, egészen 4/4-ig. Ekkor Monaco a szett élesedésébe közepette elveszítette a szerváját, a cseh pedig köszönte szépen és lezárta a találkozót.

Eredmények:

A. Murray (3.) – D. Thiem 3/6 6/4 6/1

T. Berdych (8.) – J. Monaco 6/3 6/4

Természetesen ma a felső ág fog megküzdeni az elődöntős részvételért. Előbb Kei Nishikori (4.) igyekszik majd megállítani a hazai teniszező John Isnert (22.), utána pedig a címvédő és világelső Djokovic (1.) David Ferrerrel (6.) játszik.

A kiemelt kép forrása: reuters.com

A hozzászólások le vannak zárva.