Hullanak a favoritok Estorilban

Meglepetések egymás után, csak ezekkel a szavakkal lehetett jellemezni az estorili nyolcaddöntőket. Na, de lássuk a történéseket.

Haase nagy csatában győzte le Lopezt Kép forrása: sportinglife.com

Haase nagy csatában győzte le Lopezt
Kép forrása: sportinglife.com

Robin Haase az első kiemelt Feliciano Lopezt búcsúztatta nem kis meglepetésre egy több mint két órás mérkőzésen. Lopez az első játszmában break előnyét megtartva könnyed vezetést szerzett, az elvesztett rövidítés azonban mindent megváltoztatott. A holland játékos 7-2-re nyerte a rövidítést, majd a záró szakaszban egy újabb break után esélyt sem adott Lopeznek, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe. Haase az ausztrál Nick Kyrgiossal néz farkasszemet.

Garcia Lopez Anderosnt ejtette ki Kép forrása: globedia.com

Garcia Lopez Anderosnt ejtette ki
Kép forrása: globedia.com

Guillermo Garcia-Lopez múlt heti tornadöntője után továbbra is remek formát mutat, ezt ezúttal a második kiemelt Kevin Anderson bánta. A két játékos az első két szetten megosztozott, a harmadik játszmában azonban a spanyol fokozatosan bedarálta ellenfelét, akit egy könnyed 6/1-el kiejtett, így a dél-afrikai is ideje korán búcsúzott a versenytől.

A torna legnagyobb esélyese így talán az ötödik kiemelt Richard Gasquet lehet, viszont neki a negyeddöntőben igen nehéz meccs vár a spanyol Nicolas Almagro ellen.

A második forduló eredményei:

Robin Haase-Feliciano Lopez 4/6 7/6(2) 6/4

Nick Kyrgios-Filip Krajnovic 6/3 6/3

Pablo Carreno Busta-David Vega Hernandez 6/1 6/2

Gilles Müller-Albert Montanes 4/6 6/2 7/6(7)

Richard Gasquet-Kenny De Scheeper 6/2 6/3

Nicolas Almagro-Leonardo Mayer 7/6(4) 6/2

Borna Coric-Rui Machado 6/4 5/7 6/1

Guillermo Garcia-Lopez-Kevin Anderson 4/6 6/3 6/1

A hozzászólások le vannak zárva.