Halep és Bouchard is búcsúzott Madridban

Nem kellett sokat várni a meglepetésekre a Mutua Madrid Openen, ahol az első fordulóban búcsúzott a második helyen kiemelt Simona Halep, és a hatodikként rangsorolt Eugenie Bouchard is. 

A második kiemelt Halep nagy reményekkel vágott neki a madridi tornának. A román hölgy a tavalyi évben döntőt játszott Sharapova ellen, és az idei évben már három tornagyőzelmet számlál, de Alize Cornet játéka a mai napon sokkal összeszedettebb volt Halepénál. A francia hölgy a fontos labdamenetekben jobban koncentrált, az összecsapás nagy részében irányította a játékot, és teljesen megérdemelten nyerte a mérkőzést. Halep így nyugodtan készülhet a két hét múlva kezdődő Roland Garros-ra, míg a “Serena-mumus” Cornet a Roberta Vinci elleni mérkőzésére.

Bouchard kiesése viszont nem nevezhető meglepetésnek. Na nem azért, mert a tornák hatodik kiemeltjei gyakran potyognak ki az első körben, sokkal inkább azért, mert az Australian Openen elért negyeddöntő óta jóformán meccset sem tud nyerni. Pedig jól indult a mérkőzés Bouchard számára, 6-0-lal gyorsan vezetést szerzett, és minden jel arra utalt, hogy az utóbbi hetekben mentálisan teljesen szétesett fiatal hölgy végre magára talált. A folytatásban Strycova játéka kezdett feljavulni, agresszívabban játszott, mire Bouchard egyre inkább kezdett szétesni, és 6-3 6-3-mal a cseh hölgy abszolválta a hátralévő két szettet. Nagyon úgy néz ki, hogy Bouchardnak kár volt lenyúlnia Azarenka edzőjét…

A hozzászólások le vannak zárva.