Murray-Kohlschreiber döntőt rendeznek Münchenben

Tegnap hosszú napnak néztünk Münchenben. A nap végére kialakult a döntő párosítása.

Az ifjabbik Melzer Thiem legyőzésével lett elődöntős Kép forrása: krone.at

Az ifjabbik Melzer Thiem legyőzésével lett elődöntős
Kép forrása: krone.at

Szombat délelőtt a pénteki esőszünetnek köszönhetően a negyeddöntőkkel folytatódott a játéknap, ahol csak egy mérkőzésen borult a papírforma. Murray ugyan megszenvedett Rosollal, azonban döntő szettben nyert. Ellenfelének a spanyol Roberto Bautista Agutot kapta, aki az első játszma elvesztése után lenullázta kétszer is Victor Estrella Burgost. Az alsó ágon készülhettünk egy német-osztrák párharcra, bár egy kis meglepetéssel megfűszerezve. Kohlschreiber ugyanis óriási csatában legyőzte Goffint, Gerald Melzer pedig bravúrgyőzelmet aratott Dominic Thiem ellen.

Murray jutott elsőként döntőbe Kép forrása: bbc.co.uk

Murray jutott elsőként döntőbe
Kép forrása: bbc.co.uk

Délután végre elkezdődtek az elődöntők, ahol először az első és a harmadik kiemelt csapott össze. Andy Murray számára borzasztóan kezdte a mérkőzést, Bautista Agut rögtön 3-0-ra ellépett, ez azonban kevés volt a vezetés kiharcolásához. A spanyolnak még a 4-0-hoz is labdái voltak, mégis Murray nyerte a szettet 6/4-re. Innentől már Murray a kezébe vette a mérkőzést és valamivel több, mint másfél óra játék után legyőzte Bautista Agutot.

Idén Kohlschreiber lesz hazai játékosként bajnok Münchenben? Kép forrása: tennisnet.com

Idén Kohlschreiber lesz hazai játékosként bajnok Münchenben?
Kép forrása: tennisnet.com

A második elődöntőben az osztrák tündérmese mindösszesen egy szettig tartott, Garelad Melzer a folytatásban már nem tudott csodát tenni Philipp Kohlschreiber ellen. Melzer 6/2-vel kezdte a mérkőzést, amire riválisának 25 perc alatt egy 6/1 volt a válasza. A döntő játszmában az osztráknál több alkalommal is rezgett a léc, 5 break labdát is hárított 3-3-ig. Kohlschreiber folyamatosan nyomást helyezett rá, aminek 5-4-nél és az első mérkőzéslabdánál meg is lett az eredménye, a német lett a másik döntős a hazai közönség legnagyobb örömére.

A döntőt tehát Andy Murray és Philipp Kohlschreiber játssza egymás ellen. Vajon 2013 után újra elfoglalja egy német játékos a trónt hazai publikum előtt?

A negyeddöntők eredményei:

Andy Murray-Lukas Rosol 4/6 6/3 6/2

Roberto Bautista Agut-Victor Estrella Burgos 4/6 6/0 6/0

Philipp Kohlschreiber-David Goffin 2/6 6/3 6/4

Gerald Melzer-Dominic Thiem 7/6(5) 3/6 6/3

Az elődöntők eredményei:

Andy Murray-Roberto Bautista Agut 6/4 6/4

Philipp Kohlschreiber-Gerald Melzer 2/6 6/1 6/4

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.