Alakul a Serena – Sharapova döntő Madridban

Az elődöntőbe jutás volt a tét a 4,185 millió euró összdíjazású Mutua Madrid Openen, ahova az első négy kiemeltből hölgyből három is beverekedte magát. 

A nap első mérkőzésén két korábbi világelső, a dán Caroline Wozniacki és az orosz Maria Sharapova csapott össze. Sharapovának volt miért visszavágnia, hiszen legutobbi mérkőzéseiken meglepte az esélytelenebb dán, de az orosz ezen az összecsapáson semmit sem bízott a véletlenre. Az első játszmában hihetetlen pontosan játszott, Wozniackinak előnyt sem hagyva 6-1-re nyerte a szettet. A második felvonásban a hátrányban játszó dán hölgy egyre inkább elkapta a fonalat, míg Sharapova játéka látványosan visszaesett, így a szett eleji gyors break-váltást követően Wozniacki 4-3-nál ismét elvette Sharapova adogatójátékát, majd kiszerválta a szettet. A döntő játszmában ismét az agresszívan játszó Sharapovát láthattuk, míg a védekezést már-már tökéletesre fejlesztő Wozniacki játéka továbbra sem esett vissza. A döntés ismét 4-3 után következet, de most Sharapova breakelt a lehető legjobbkor, és hozta a meccset. Az orosz szépség a döntőbe jutásért honfitársával, Svetlana Kuznetsovával találkozik.

Sharapováék után lépett pályára a világelső Serena Williams és a spanyol Carla Suarez Navarro. Serena, csakúgy mint az előző öt alkalommal, most sem adott sok esélyt a mezőny egyik legjobb fonákjával rendelkező spanyolnak, aki most valamivel jobban tartotta magát, mint a Miami Open döntőjében.

Eredmények: 

[4] Petra Kvitova (CZE) d Irina-Camelia Begu (ROU) 7-5 6-3
[3] Maria Sharapova (RUS) d [5] Caroline Wozniacki (DEN) 6-1 3-6 6-3
[1] Serena Williams (USA) d [10] Carla Suarez Navarro (ESP) 6-1 6-3
Svetlana Kuznetsova (RUS) d [13] Lucie Safarova (CZE) 5-7 7-6 7-6

A hozzászólások le vannak zárva.