Jöhetnek a negyeddöntők Madridban – 2. rész

Tegnap a legjobb nyolc közé jutásért játszottak a férfiak Madridban. Lássuk az alsó ág történéseit! (Felső ág)

David Ferrer Kép forrása: 10balls.com

David Ferrer
Kép forrása: 10balls.com

Spanyolok salakon, ráadásul egymás ellen. Mindkettő veterán, mindkettő szívós. A tenisz pitbullja, David Ferrer az utolsó leheletéig küzd a pályán, nincs pont, nincs game, nincs szett amit elenged. Fernando Verdasco így harmincegy évesen is képes jól teljesíteni, például legutóbbi két meccsükön megverte Nadalt is. Ez a két játékos küzdött meg egy negyeddöntős helyért, abban pedig semmi meglepetés nem volt, hogy döntőszettben ért véget a találkozó. Az első szettet szorosan Verdasco nyere meg, majd Ferrer fordítani tudott és végül ő biztosította a helyét egymás után két honfitársát legyőzve. Most viszont nagyobb kihívás vár rá, a tavalyi döntős Kei Nishikori következik, aki negyedik kiemeltként rangsorolt és Roberto Bautista-Agut ellen nem szenvedett különösebben, két sima szettben ejtett ki egy szintén hazai versenyzőt.

Milos Raonic nagyon kiegyensúlyozott mostanában, mutatja ezt az is, hogy a legutóbbi tizenkét Masters1000 tornán mindössze három alkalommal esett ki a a negyeddöntő előtt. Játszott elődöntőket, döntőt is, de az áttörés, egy egy nagy trófea bezsebelése még nem sikerült. Most sorban a második argentint győzte le, két szettben oldotta meg a harmadik kört is és így Leonardo Mayer búcsúzni kényszerült.

Andy Murray egyre magabiztosabb salakon

Andy Murray egyre magabiztosabb salakon

Marcel Granollers a második körös bravúrja után, amikor is Gael Monfils ellen nyert egy embert próbáló három szettes meccset most csúnya verést kapott Andy Murraytől, a spanyol mindössze két játékot tudott nyerni, ami hazai közönség előtt különösen kellemetlen. Kapunk így egy Raonic – Murray negyeddöntőt ma délután, ami még ha salakon is, ami egyiküknek sem a kedvenc borítása (még akkor sem, ha Murray egyre jobb) igazi csemegének számít.

Összességében kijelenthetjük, hogy az alsó ágon papírforma negyeddöntők jöttek össze a kiemeléseket tekintve, innentől viszont nehéz lenne megjósolni, hogy kik jutnak tovább ma délután.

Eredmények:

David Ferrer (7) – Fernando Verdasco: 5:7, 6:3, 6:4

Kei Nishikori (4) – Roberto Bautista-Agut: 6:3, 6:3

Milos Raonic (5) – Lenonardo Mayer: 6:4, 6:3

Andy Murray (2) – Marcel Granollers: 6:2, 6:0

Kiemelt kép forrása: 10balls.com

A hozzászólások le vannak zárva.