RG 15: Halep és Ivanovic is győzelemmel mutatkozott be Párizsban

Egy hosszú salakszezon kezd a végéhez érni, azonban a hab a tortán még csak most jön. Simona Halep győzelme nyitotta meg a Roland Garros női versenyét, ráadásul több rendívül izgalmas meccset is láthattunk.

Halep megszenvedett a győzelemért Kép forrása: seattlepi.com

Halep megszenvedett a győzelemért
Kép forrása: seattlepi.com

Simona Halep kevésbé remek formában érkezett az idei Roland Garrosra, ugyanis a salakszezonban az elődöntőnél egyetlen tornán sem jutott. Az orosz Evgeniya Rodina mérkőzésén is meglátszott, hogy még javulnia kell a román teniszezőnek a két hét során, mivel az első szettet megnyerése 4-1 után okozott nehézséget , valamint a folytatásban is igen szenvedős csata árán kerülte el az esetleges túlórázást. Halep a következő fordulóban a horvát Mirjana Lucic-Baronival játszik majd.

Ivanovicnak is kellett egy kis idő játéka megtalálásához Kép forrása: portal.tds.net

Ivanovicnak is kellett egy kis idő játéka megtalálásához
Kép forrása: portal.tds.net

Ana Ivanovic csak 38 perc után lendült igazán bele, bár a kazah Yaroslava Shedováról tudtuk, hogy egy nehéz küzdelemre kényszerítheti a 2008-as párizsi bajnoknőt. Az első szettet Shedova nyerte egy hosszú Ivanovic adogatójáték megnyerésével, azonban a szerb a folytatásban egy egészen más tempóra kapcsolt. Ennek eredményeként következő két szett során csak két játékot, ráadásul a döntő játszmában mindösszesen 10 pontot veszített. Önbizalom növelő győzelem volt ez Ivanovic számára, a papírforma szerint Misaki Doi legyőzése sem jelenthet problémát számára. Ráadásul a legjobb 16-ig is megnyílt az út előtte, mivel kisebb meglepetésre a Philipp Chatreier közönsége előtt esett ki a 31. helyen kiemelt Carolina Garcia, akit Donna Vekic búcsúztatott.

Safarova nyerte a Tiebreakek csatáját Kép forrása: tenisspin.net

Safarova nyerte a Tiebreakek csatáját
Kép forrása: tenisspin.net

Az első játéknap egyik legizgalmasabb csatájáról már a sorsolásnál sejteni lehetett, hogy egy kiegyenlített találkozó kerekedik majd belőle. Nos, Lucie Safarova és Anastasia Pavlyuchenkova főszereplésével a 2-es pályára jegyét megváltó szép számú közönség járt a legjobban. A cseh játékos az első szettben majdnem végig break előnyben játszott, azonban a vezetést csak a rövidítésben tudta megszerezni, amihez három játszmalabda kellett. A második játszmában Pavlyuchenkova folyamatosan hátrányban teniszezett, viszont küzdőszellemének köszönhetően mégis jöhetett egy újabb Tiebreak, ekkor már hárított négy mérkőzéslabdát. Majd jött az ötödik, a hatodik, végül a hetedik próbálkozásra csak összejött Safarovának a győzelem egy 2 óra 19 perces találkozón. A cseh a második fordulóban a japán Kurumi Naraval csap össze.

Holnap a tavalyi döntős után a címvédő is pályára lép. Maria Sharapova az első fordulóban Kaia Kanepi személyében erős ellenfelet kapott. Pünkösd hétfőn mi Babos Tímeának drukkolhatunk, aki a német Angelique Kerberrel néz farkasszemet.

Az első forduló eredményei:

Ana Ivanovic-Yaroslava Shedova 4/6 6/2 6/0

Misaki Doi-Petra Cetkovska 6/3 6/2

Bojana Jovanovski-Lesia Tsurenko 1/6 6/1 6/0

Donna Vekic-Caroline Garcia 3/6 6/2 6/2

Polona Hercog-Shuai Peng 6/2 6/0

Elena Vesnina-Kirsten Flipkens 2/6 6/3 6/3

Teliano Pereira-Fiona Ferro 6/3 6/2

Ekaterina Makarova-Louisa Chirico 6/4 6/2

Mirjana Lucic-Baroni-Lauren Davis 6/3 3/6 6/3

Simona Halep-Evgeniya Rodina 7/5 6/4

Magdalena Rybarikova-Olga Rogowska 0/6 7/5 6/2

Flavia Pennetta-Magda Linette 6/3 5/7 6/1

Garbine Muguruza-Petra Martic 6/2 7/5

Camila Giorgi-Tatjana Maria 7/5 6/3

Lucia Safarova-Anastasia Pavlyucenkova 7/6(6) 7/6(9)

Kurumi Nara-Oceane Dodin 3/6 7/5 6/1

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com

A hozzászólások le vannak zárva.