RG 15: Újabb hazai bravúr, Wawrinka és Nishikori is könnyedén ment tovább

Eső tarkította nap, óriási hangulat a Chatrien. Lássuk az alsó ági nyolcaddöntők történéseit  a férfiaknál.

nishikori9

Nishikori vetett véget Gabashvili menetelésének Kép forrása: zimbio.com

Nishikori vetett véget Gabashvili menetelésének
Kép forrása: zimbio.com

Mielőtt rátérnénk a francia különítmény szereplésére, nézzük mit játszott egymással Kei Nishikori és az abszolút meglepetésember, az orosz Teymuraz Gabashvili. Utóbbi játékos fantasztikus Garrost tudhatott maga mögött, sorban győzte le a nála rangosabb ellenfeleket, azonban a remek formában lévő japán már túl nagy falatnak bizonyult számára. Nishikori az adogatásai mögött javarészt magabiztos volt, mindösszesen csak a második szettben bukta el dupla break előny tudatában a szerváját, lendületes és technikás játékára Gabashvilinek nem igazán volt ellenszere. A majdnem két órás mérkőzés után egyfajta történelmet írt Nishikori, mivel japán teniszező 1933 után jutott ismát legjobb nyolcba a francia fővárosban.

Tsonga ismát nyolc között egy Grand Slam tornán Kép forrása: sg.sports.yahoo.com

Tsonga ismét nyolc közé jutott egy Grand Slam tornán
Kép forrása: sg.sports.yahoo.com

Nishikori ellenfélként a Jo-Wilfried Tsonga-Tomas Berdych mérkőzés győztesét várhatta. A francia remekül kezdte a mérkőzést. A mérkőzésen kialakuló hosszú labdamenetekben előbb stabilan visszaütötte a labdákat, majd remek közbeütésekkel gyorsította le később riválisát. Ennek megfelelően az első két szettet könnyedén nyerte Tsonga, és a harmadikban a 4-4-nél megszerzett break, úgy tűnt mindent eldönthet. Innentől kezdve azonban egy olyan Tsongát láthattunk a harmadik szett végén, aki nem bízik önmagában, ráadásul rossz döntéseknek köszönhetően elbukta a játszmát rövidítésben. A negyedik szett elején Berdych break előnybe került, benne volt a levegőben a 0-2-ről való fordítás lehetősége. Ekkor azonban már jött a jól megszokott francia közönség, akik belehajszolták hazai játékosukat a győzelembe, amitől Berdych hamar megzuhant, Tsonga pedig 1-3-ról zsinórban 5 játékot nyerve behúzta a mérkőzést, így 2 év után ismét negyeddöntős egy Grand Slam tornán.

Wawrinka könnyedén elintézte Simont Kép forrása: ca.finance.yahoo.com

Wawrinka könnyedén elintézte Simont
Kép forrása: ca.finance.yahoo.com

Az alsó ág alsó részében az volt a kérdés, hogy az eddig jól teniszező Gilles Simon képes lehet-e egy olyan bravúrra, amilyenre Tsonga is. Az ellenfél talán még nehezebb volt, mivel Stan Wawrinka az elmúlt időszakban egyre erősebb formát mutatott. az előbb már említett bravúrra Wawrinka nem sok esélyt adott, a második szett rövid holtpontján kívül kegyetlenül átlépett Simonon. A svájci a mérkőzésen nem kevesebb, mint 20 break lehetőséget dolgozott ki, aminek a 30 %-ból el is tudta venni a hazai teniszező adogatását, így egy percig sem lehetett kérdéses, ki kerül tovább a negyeddöntőbe. Arra, hogy ki lesz Wawrinka ellenfele csak holnap kapunk választ, mivel Gael Monfils és Roger Federer mérkőzését 1-1-es szett állás után folytatják.

A holnapi napon Federék meccse mellett pályára lép Djokovic, Nadal és Murray is. A nap egyik legérdekesebb mérkőzése pedig a Cilic-Ferrer találkozó lesz.

A nyolcaddöntő eredményei:

Kei Nishikori-Teymuraz Gabashvili 6/3 6/4 6/2

Jo-Wilfried Tsonga-Tomas Berdych 6/3 6/2 6/7(5) 6/3

Stan Wawrinka-Gilles Simon 6/1 6/4 6/2

Gael Monfils-Roger Federer 3/6 6/4-nél sötétedés miatt félbeszakadt

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.