RG 15: Sharapova is kiesett, Serena a bajnok?

Talán túlzásnak tűnhet a fenti cím, de a legnagyobb esélyesek búcsújával egyre inkább úgy tűnik, hogy a világelső idén bezsebeli a Roland Garrost is. 

Szabad az út Serena előtt. A tavalyi döntős Simona Halep után a címvédő Maria Sharapova is búcsúzott az idei French Opentől. A világranglista második orosz szépség a balkezes Lucie Safarova ellen lépett pályára, és a rendkívül színvonalas mérkőzésen folyamatosan a cseh ellenfele hátát nézte. Safarova mindkét játszma elején breakelőnyre tett szert, és bár az első felvonásban Sharapova még rövidítésre mentette a szettet, a vége 7-6 6-3 lett a 13. helyen kiemelt Safarovának.

Elfogynak a riválisok Serena útjából Forrás: twitter.com/BBC

Elfogynak a riválisok Serena útjából
Forrás: twitter.com/BBC

Sharapova búcsújával tovább nőttek a már eddig is toronymagas favoritnak tartott Serena esélyei. Az amerikai játékos, csakúgy mint az előző két fordulóban Anna-Lena Friedsam és Victoria Azarenka ellen, most szetthátrányból fordított a szintén amerikai Sloane Stephens ellenében. Serena 1-6 4-5-nél három labdányira volt a kieséstől, de ekkor jött a mérkőzés legnagyobb fordulópontja. Williams a következő kilenc játékból hetet megnyert, amivel a döntő szettben 4-2-es előnyre tett szert, amit magabiztosan őrizve bejutott a legjobb nyolc közé.

És akkor hogyan tovább a világelsőnek? Nos, a következő körben jöhet az olasz Sara Errani, akit alighanem nyolcadik mérkőzésükön nyolcadszor is legyőz, az elődöntőben pedig vagy a belga Alison Van Uytvanck, vagy (és ez a valószínűbb) az idén két tornagyőzelmet arató, és a tizenhat között a cseh Petra Kvitovát kiejtő Timea Bacsinszky.

Kiemelt kép forrása: twitter.com/BBC

A hozzászólások le vannak zárva.