Teniszvilag.com - hírek, érdekességek a tenisz világából

RG 15: Safarova – Williams döntőt rendeznek a hölgyeknél

Serena Williams – Lucie Safarova döntőt rendeznek a Roland Garros női egyesének szombati fináléjában. 

A világelső Serena Williams és a tizenharmadik kiemelt Lucie Safarova jutott a Roland Garros idei döntőjében. Serena az idei évben bombaformában játszó Timea Bacsinszky-t, míg Safarova a 2008-as bajnok Ana Ivanovic-ot győzte le a fináléba jutásért.

Vajon bírni fogja a nyomást a döntőben a cseh lány? Forrás: twitter.com

Vajon bírni fogja a nyomást a döntőben a cseh lány?
Forrás: twitter.com

Egy sima, egy fordított, vagyis egy papírforma és egy meglepetés született a ma délutáni női elődöntőkben. És valóban ez történt? A nap első mérkőzésén a Garros-on egyre jobb formába kerülő Ana Ivanovic a Sharapovát kiejtő, és a tornán még játszmát sem vesztő Lucie Safarovával csapott össze. A mérkőzés elején a szerb szépség villámrajtot vett, 3-0-ra majd 5-2-re is vezetett, de Safarova hozta a Muguruza elleni, negyeddöntőben mutatott szenzációs játékát, és a soron következő kilenc játékból nyolcat megnyerve 7-5 3-1-es előnyre tett szert. Ivanovic ezt a hátrányt még kiegyenlítette, de csakúgy mint az első felvonásban, a második szettben is 5-5 után remegett meg a keze, és 7-5 7-5 arányú vereséget szenvedett Safarovától.

Bacsinszky könnyek között búcsúzott az idei Roland Garros-tól Forrás: twitter.com

Bacsinszky könnyek között búcsúzott az idei Roland Garros-tól
Forrás: twitter.com

A döntő egyik résztvevője tehát megvolt, így az első mérkőzés után nem sokkal elkezdődött a második elődöntő is, ahol alighanem sokaknak tátva maradt a szájuk Bacsinszky bámulatos tenisze láttán. A svájci hölgy ugyanis úgy bekezdett Serena ellen, amire a világelsőnek sokáig nem volt ellenszere. Egészen pontosan tizenöt játékig, amikor is Bacsinszky 6-4 3-2-es előnyre tett szert, és a 4-2-ért adogathatott. Ekkor azonban Serena Serena lett. A tornán nem először láthattuk tőle, hogy szorult helyzetben elkezdi űzni, hajtani magát, és megfordítja a már elúszni látszó mérkőzést. Most is ez történt. A harmadik forduló óta influenzával küszködő Williams zsinórban tíz játékot nyerve fordított, és szombaton huszadik Grand Slam bajnoki címéért játszhat egy olyan játékos ellen, akit eddig nyolcból nyolcszor legyőzött.