RG 15: Serena lett a Roland Garros bajnoka

2015. június 7.
by cort

Serena Williams győzelmével zárult az idei Roland Garros. A világelső egy drámai mérkőzésen, három játszmában győzött a tizenharmadik helyen kiemelt cseh Lucie Safarova ellen. 

Nem akármilyen Roland Garros-t tudhat maga mögött Serena Williams. A döntőig vezető hat mérkőzéséből négyen szetthátrányból fordító, és influenzával küszködő világelső egy rendkívül fordulatos mérkőzésen nyert az élete formájában teniszező Lucie Safarova ellen.

Idén két győztese volt a Roland Garros-nak Forrás: twitter.com

Idén két győztese volt a Roland Garros-nak
Forrás: twitter.com

Jól indult a mérkőzés Serena számára. A világelső 2-1 után elnyerte Safarova adogatójátékát és ez az előny elégnek is bizonyult az első szett 6-3 arányú megnyeréséhez. A világelső amerikai a mérkőzés ezen szakaszában szinte hibátlanul játszott, saját adogatójátékait magabiztosan hozta. A lendület megmaradt a második játszmára is, és az amerikai villámgyorsan 4-1-es, dupla breakelőnyre tett szert. Minden jel arra utalt, hogy Serena a döntőre tartogatta legjobb formáját, de ekkor váratlanul Safarova percei következtek. Az élete legnagyobb sikere előtt álló cseh játékos előbb egyenlíteni tudott, majd rövidítésben hozta a szettet. A világelsőnél pedig elgurult a gyógyszer. A tőle megszokott “come on”-ok helyett olyan szavak hagyták el a száját, amit leginkább Andy Murray-től szoktunk hallani, és legkevésbé sem Grand Slam döntőhöz illők. Figyelmeztetést nem kapott, de breakhátrányt igen, bajban volt a kétszeres bajnok. De ő Serena. És Serena bármire képes. 0-2 után összekapta magát, és hat játékot nyerve 6-2 arányban nyerte a döntő szettet, és a tornát.

Serenának tehát megvan a huszadik GS-trófea, amivel már kettővel meglépett Chris Everttől és Martina Navratilovától, és már csak kettőt kell begyűjtenie, hogy befogja a listavezető Steffi Grafot.

És hogy mennyire dominálja a jelenlegi női teniszt Serena Williams? Idén 32 győzelem mellett mindössze egyszer szenvedett vereséget (Petra Kvitovától), jelenleg 21 mérkőzés óta veretlen a Grand Slam tornákon, és idén minden esélye megvan mind a négy Grand Slam begyűjtésére. És még egy bámulatos adat. Serena egymaga majdnem annyi Grand Slam győzelemmel büszkélkedhet (20), mint a jelenlegi aktív játékosok összesen (21 – Sharapova 5, Azarenka, Kuznetsova, Kvitova 2-2, Stosur, Schiavone, Ivanovic 1-1).

A hozzászólások le vannak zárva.