ATP összefoglaló: Stuttgart, Hertogenbosch

2015. június 10.
by Airon

A héten egy új borítás veszi kezdetét néhány kisebb, majd az egyik legnagyobb hagyományokkal bíró torna erejéig. Lássuk mi történt az első pár napon Stuttgartban és Hertogenboschban.

Stuttgart

Kohlschreiber elbírt Janowicz nagy szerváival Kép forrása: hatharom.com

Kohlschreiber elbírt Janowicz nagy szerváival
Kép forrása: hatharom.com

Stuttgartban már a második forduló küzdelmei zajlanak, ahol egyben az első komoly meglepetést Sam Groth okozta Feliciano Lopez kiejtésével. Gael Monfils ugyan két rövidítésre is kényszerült az osztrák Andreas Haider-Maurer ellen, azonban győztesen hagyta el a pályát. Nos, a németek felemás napot zártak: Philipp Kohlschreiber óriási csatában legyőzte Jerzy Janowiczot, az ifjú tehetségnek számító Alexander Zverev a hazai közönség bíztatásával sem bírt borsot törni Victor Troicki orra alá. A mai napon rendkívül érdekes program elé nézünk: Pályára lép Rafael Nadal és Marin Cilic is, valamint a nap slágermeccsének ígérkezik a Tommy Haas-Bernard Tomic találkozó.

A második forduló eredményei:

Gael Monfils-Andreas Haider-Maurer 7/6(6) 7/6(5)

Philipp Kohlschreiber-Jerzy Janowicz 6/4 6/4

Victor Troicki-Alexander Zverev 6/3 6/7(6) 6/3

Sam Groth-Feliciano Lopez 3/6 7/6(5) 7/6(6)

Hertogenbosch

Haase remekel hazai közönség előtt Kép forrása: sports.opera.com

Haase remekel hazai közönség előtt
Kép forrása: sports.opera.com

Egy szokatlanul felborult táblán vágtak neki a játékosok a tornának, ahol ötödik kiemeltként legfelülre került Karlovic, kilencedikként pedig kiemelt lett Pospisil is. Kettejük közül már csak a horvát van versenyben, azonban a második forduló tartogatott egyet,s mást. Marius Copil búcsúztatta a spanyol Guillermo Garcia-Lopezt, Robin Haase pedig Fernando Verdasco korai csomagolásáról gondoskodott. Délután bemutatkozik David Goffin, valamint Roberto Bautista Agut is.

A második forduló eredményei:

Ivo Karlovic-Tatsuma Ito 7/6(5) 7/6(3)

Robin Haase-Fernando Verdasco 7/6(4) 6/3

Gilles Müller-Vasek Pospisil 6/4 4/6 7/6(6)

Marius Copil-Guillermo Garcia-Lopez 7/6(5) 6/4

A hozzászólások le vannak zárva.