Halep kiesett, Babosék visszaléptek Birminghamben

Ma sem maradtunk meglepetés nélkül az Aegon Classic Birmingham premier tornán, ahol a pénteki napon kiesett az első helyen kiemelt Simona Halep, és a harmadik helyen rangsorolt Carla Suarez Navarro is. 

A nap legnagyobb meglepetését Babos Timi páros partnere, Kristina Mladenovic szolgáltatta, aki egy 6-2 arányban elveszített első játszma után magára talált, és 6-0 7-6-tal megfordította az összecsapást. A fiatal francia a mérkőzés elején nehezen találta a játék ritmusát, de az első szett után mintha kicserélték volna, káprázatos ütésekkel és kiszámíthatatlan játékával megérdemelten fordított az torna első kiemeltje ellen. Mladenovic jó szereplését Babos Tímea “sínylette meg”, ugyanis a szőke hölgy fáradtságra hivatkozva nem vállalta a páros mérkőzést, így Timiék az előző heti torna után ismét visszaléptek egy viadal végső fázisában. Reméljük Wimbledonban ismét az utolsó mérkőzésig láthatjuk majd őket.

Mladenovic az elődöntőben a Carla Suarez Navarrot verő Karolina Pliskovával találkozik. A cseh játékos bombaszerváinak és kemény ütéseinek köszönhetően alig egy óra alatt 6-2 6-2 arányban győzött a harmadik helyen kiemelt spanyol ellen, és ha jól alakul számára a torna hátralévő két napja, akkor hétfőtől top tízes játékosnak mondhatja magát.

Eredmények: 

[6] Karolina Pliskova (CZE) – [3] Carla Suarez Navarro (ESP) 6 – 2 6 – 2
[4] Angelique Kerber (GER) – Katerina Siniakova (CZE) 6 – 2 6 – 4
Kristina Mladenovic (FRA) – [1] Simona Halep (ROU) 2 – 6 6 – 0 7 – 6
[8] Sabine Lisicki (GER) – Daniela Hantuchova (SVK) 7 – 6 6 – 2

A hozzászólások le vannak zárva.