ATP Halle: Federer tizedik döntője

A Gerry Weber Open hatodik napja már az elődöntőkről szólt, így férfi egyesben csak két mérkőzést láthattunk. Pontosabban egyet és a másodikból egy kicsit.

Roger Federer fűvel borított kis hátsó kertjének tekinthető lassan a Gerry Weber Open centerpályája, hiszen hosszú évek óta itt készül fel a számára legfontosabb wimbledoni tornára. Nem hiába, mindkét versenyről hét-hét alkalommal vitte már haza a trófeát és szintén kilenc alkalommal jutott döntőbe is. Egészen a mai napig, ugyanis Ivo Karlovic legyőzésével Halle városában ez tízre kerekedett.

A mérkőzés tulajdonképpen az adogatásokról és a stabil szervagémekről szólt, hiszen az első szett adogatóstatisztikáinak egy nem túl meglepő ám mégis figyelemre méltó mutatója, hogy egyik játékosnak sem volt breaklabdája. Ebből következik, hogy rövidítésben dőlt el a szett, amiben Federer bizonyult jobbnak. Egy értékes fogadópontot meg tudott nyerni, majd saját adogatásai után három szettlabdája volt. Az elsőt sikerült is megnyernie, pontosabban Karlovic veszítette azt el egy kettőshibával.

Nishikori ismét sérült, nem tudta befejezni a meccset forrás: greenwichtime.com

Nishikori ismét sérült, nem tudta befejezni a meccset
forrás: greenwichtime.com

A második szettben Federer ingott meg egyszer, de azt a breaklabdát Karlovic nem tudta saját előnyére fordítani, ezen kívül pedig több lehetősége nem is adódott a svájci ellen, 6:6 állásig ismét mindketten hibátlan adogatójátékokkal jutottak el. A második szett rövidítése az előzőhöz hasonlóan egyértelmű volt, Federer itt is a legjobbját mutatta és meg tudta nyerni azt. A mérkőzés végeredménye tehát 7(7):6(3), 7(7):6(4).

A második elődöntőre Kei Nishikori kiállt ugyan, de a mérkőzést nem tudta befejezni. Nishikori számára fontos lett volna a döntőbe jutás, de inkább a tornagyőzelem, hiszen az Wimbledonban a negyedik kiemelést érte volna számára (így viszont Stan Wawrinka tartotta meg a pozícióját). Vádlisérülés miatt fel kellett tehát adnia a mérkőzést, így 4:1 után Andreas Seppi jutott tovább.

A döntőt holnap délután láthatjuk majd. Federer formáját tekintve nincsenek kétségeink, különösen kedvenc borításán. Ugyanakkor ne felejtse el senki, hogy Seppi nyert ellene idén Melbourne-ben a harmadik körben, ráadásul négy szettben, a döntő tehát izgalmas lehet!

Kiemelt kép forrása: tennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.