Wimbledon: Az első két nap összefoglalója (női egyes)

2015. június 30.
by DGM96

Lezajlott az első forduló a hölgyeknél is. Carla Suarez Navarro, Simona Halep és Genie Bouchard már az első kör után csomagolhatott, de csak az utóbbi esetén nem lepődhetünk meg. Vagy mégis?

Nagyon bekezdett a címvédő! forrás: stuntfm.com

Nagyon bekezdett a címvédő!
forrás: stuntfm.com

A zsinórban negyedik Grand Slam-győzelemért küzdő Serena Williams (1.) még hétfőn játszott a 21 éves orosz Margarita Gasparyannal. A selejtezőből érkező hölgy ráijesztett az amerikai világelsőre, aki meglepettségét és feszültségét nem leplezve fordította meg a szettet. A folytatás puszta formalitás volt az ifjabbik Williams-nővér számára. Mint tudjuk, az ötszörös bajnok legközelebb Babos Timivel játszik! Repülő rajtot vett azonban a címvédő, és Serena első számú veszélyeztetőjének számító Petra Kvitova. A balkezes cseh 35 perc alatt (!) , mindössze egy pontot veszítve adogatóként, tudta le a Kiki Bertens elleni meccset. Nem okozott csalódást Maria Sharapova sem, aki két 6/2-es szettben diadalmaskodott a brit Konta felett. A többi kiemeltek közül megemlíthető Ivanovic (7.), Venus Williams (16.) és Kerber (10.) sikere, akik nagyon simán nyertek az első fordulóban. A friss Garros-finalista Safarovának (6.) már kellett azonban játszania egy döntőszettet. Továbbment a korábbi döntős Lisicki (18.) is

Tovább folytatódik Bouchard vesszőfutása... forrás: nypost.com

Tovább folytatódik Bouchard vesszőfutása…
forrás: nypost.com

Nem termett azonban mindenkinek babér az első napokban. Simona Halep (3.) például a világranglista 103. szlovák Cepelovától kapott ki három szettben, Suarez Navarro (9.) viszont még csúnyább pofonba szaladt bele a lett Otsapenko ellen, aki csak két játékot engedett az inkább salakon brillírozó spanyolnak. Genie Bouchard (12.) javulása sem az elkövetkezendő napokban fog megtörténni. Olybá tűnik, hogy a kanadai szőkeség nem tudja kezelni a hirtelen jött hírnevet, ami a teljesítménye rovására megy 2015-ben. A tavalyi döntős a kínai Ying-Ying Duantól is kikapott két szoros játszmában.

Dióhájban ezek voltak a női verseny legfontosabb történései az első fordulóról. Szerdán és csütörtökön a 32 közé jutás lesz a tét, s természetesen a legjobban várt mérkőzés Serena Williams és Babos Timi összecsapása lesz (magyar szempontból).

A kiemelt kép forrása: www.telegraph.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.