Wimbledon: Djokovic és Wawrinka is magabiztosan nyert

A férfiaknál megkezdődött a második forduló. Nos, aki a megdöbbentő meglepetéseket várta, csalódnia kellett. A legnagyobb esélyesek továbbra is magabiztosan meneteltek.

Djokovic Nieminennel sem volt kíméletes Kép forrása: bleacherreport.com

Djokovic Nieminennel sem volt kíméletes
Kép forrása: bleacherreport.com

Novak Djokovic nemrégiben három játszmában győzte le Jarkko Nieminent, ezúttal sem lehetett másra számítani. A balkezes finn habár rendkívül jó játékos, ezúttal még ahhoz sem járt közel, mint egy hónapja a Roland Garroson- ellopni egy szettet a világelsőtől. Az első játszmában Nieminen ugyan egyből breakkel kezdett és néhány játék erejéig ezt tartani is tudta, akkor láthattuk valamennyire izgalmasnak a találkozót. Djokovic 2-3-nál visszajött, megnyerte az első szettet, majd könnyedén legyőzte Nieminent ismét három szettben. Djokovic egyelőre tehát játszmaveszteség nélkül menetel az All England Clubban, 2 nap múlva kiderül, Bernard Tomic lesz-e az első aki Wimbledonban játszmát csen el tőle.

Wawrinka továbbra sem vesztette el a szerváját Wimbledonban Kép forrása: gazzettenet.com

Wawrinka továbbra sem vesztette el a szerváját Wimbledonban
Kép forrása: gazzettenet.com

A Roland Garros címvédője nem túl fényes füves pályás felkészülési szezonon van túl, azonban Wimbledonban magabiztosan veszi az akadályokat. Második körös mérkőzését mindig csak egy break jellemezte amit Wawrinka kivétel nélkül a legjobb pillanatban tudott megcsinálni Victor Estrella Burgos ellen. A dominikai a szetteken belül rendre szépen tartotta magát, azonban ezek az elvesztett adogatójátékok mind a három esetben sokba kerültek számára. Wawrinka mostanában remek adogatójátékainak sokat köszönhet, első mérkőzéséhez hasonlóan ezúttal sem kellett break labdát hárítania. A következő körben azonban Fernando Verdasco már egy komolyabb erőpróba lehet.

Raonic 2013 után újra legyőzte Tommy Haast Kép forrása: news.nationalpost.com

Raonic 2013 után újra legyőzte Tommy Haast
Kép forrása: news.nationalpost.com

A tegnapi napon a közönségre egy igazi slágermérkőzés várt, amit a kisebb sérüléséből visszatérő Milos Raonic és a hosszabb kényszerpihenő után újra teniszező Tommy Haas játszott.  Arra viszont kevésbé lehetett számítani, hogy az első két játszma után a rutinos német játékos mindösszesen két játékot fog nyerni. A kanadai rettentően bekezdett és a harmadik játszmában egy Tiebreakban akár le is zárhatta volna a mérkőzést. Ezt nem tette meg, Haas szépített, de ez kevés volt ahhoz, hogy Raonic valamennyire is megtörjön. A negyedik szettben Haas továbbra sem tudott ellenfele szervái közelébe férkőzni, így a döntő játszmát egy újabb rövidítésben kellett kiharcolnia. Raonicnak a rövidítés előtt már voltak mérkőzéslabdái, a befejezést a második Tiebreakra hagyta és készülhet Nick Kyrgios ellen.

A további kiemeltek közül Cilic, Dimitrov, Anderson, Isner és Gasquet is sikeresen abszolválta második fordulós mérkőzését. Kei Nishikori búcsúzott egyedül, azonban a japánt ezúttal is sérülése hátráltatta, a kolumbiai Santiago Giraldo játék nélkül jutott tovább.

A mai nap folyamán újra láthatjuk Roger Federert, Andy Murrayt és Rafael Nadalt is. Mellettük több érdekes találkozó is megrendezésre kerül: Dolgopolov a horvát Karloviccal játszik, Andreas Seppi ellenfele pedig Borna Coric lesz.

A második forduló eredményei:

Novak Djokovic-Jarkko Nieminen 6/2 6/4 6/3

Bernard Tomic-Pierre-Hugues Herbert 7/6(3) 6/4 7/6(5)

Leonardo Mayer-Marcel Granollers 6/3 7/6(4) 6/3

Kevin Anderson-Marsel Ilhan 6/7(5) 7/6(6) 6/4 6/4

Marin Cilic-Ricardas Berankis 6/3 4/6 7/6(6) 4/6 7/5

John Isner-Matthew Ebden 6/2 7/6(8) 6/4

Denis Kudla-Alexander Zverev 6/3 3/6 7/6(2) 6/4

Santiago Giraldo-Kei Nishikori Nishikori visszalépett

Stan Wawrinka-Victor Esrella Burgos 6/3 6/4 7/5

Fernando Verdasco-Dominic Thiem 5/7 6/4 5/7 6/3 6/4

Marcos Baghdatis-John Millman 6/7(5) 2/6 6/3 6/2 6/4

David Goffin-Liam Broady 7/6(3) 6/1 6/1

Grigor Dimitrov-Steve Johnson 7/6(8) 6/2 7/6(2)

Richard Gasquet-Kenny De Scheeper 6/0 6/3 6/3

Nick Kyrgios-Juan Maonaco 7/6(5) 6/3 6/4

Milos Raonic-Tommy Haas 6/0 6/2 6/7(5) 7/6(4)

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.