Wimbledon: Nyugodt nap a ‘middle sunday’ előtt (férfi egyes)

Szombaton az alsó ág versenyben maradt részvevői is megmérkőztek a nyolcaddöntőbe jutásért.

A nap főszereplői természetesen Roger Federer (2.) és Andy Murray (3.) voltak, mind a ketten a centerpályára lettek beosztva. Előbb a többszörös bajnok svájci játszott, mégpedig Sam Groth-tal. Érdekesen kezdődött a meccs, hiszen az elején az amúgy is nagyokat szerváló ausztrál megütötte a torna történelmének második legnagyobb szerváját (147 mph= kb. 235 km/h). A bombasztikus nyitásokkal sem tudta azonban sokáig tartani a lépést Federerrel, aki a szett közepén breakelt, előnyét pedig végigvitte. A második játszmát is egy nyertes fogadó játékkal kezdte, de ez nem tűnt korai fölényszerzésnek és egy óra után már 2-0-ra vezetett. Minden úgy tűnt, hogy ezt a meccset Federer “lezavarja” három szorosabb szettben, a folytatásban is veszélyeztetni tudta Groth szerváit, de a rövidítést nem lehetett elkerülni. Ott azonban nüanszok döntöttek, ezúttal viszont az ausztrál javára. Egy fogadópont elegendő volt a szépítéshez. Ez tényleg csak szépítés volt, Federer ugyanis a negyedik szettben már semmit sem bízott a véletlenre és nagyon simán befejezte a meccset, ráadásul úgy, hogy a négy szett közül egyben sem kellett még break-labdával sem szembenéznie!

Rakoncátlankodott Murray válla a harmadik szettben forrás: www.themalaysianinsider.com

Rakoncátlankodott Murray válla a harmadik szettben
forrás: www.themalaysianinsider.com

Murray zárta aztán a napot a “Szentélyben” Andreas Seppi (25.) ellen. Nagyon sima meccsnek indult. A skót két 6/2-es szettel hamar igazolta a papírformát, de a harmadik játszmában valami váratlan történt. A 2013-as bajnok egyre gyakrabban nyúlt a jobb vállához. Bár Murray nagy mestere a pályán való színészkedésnek, de most ez nem tűnt játéknak (elvégre abszolúte neki állt a zászló). Fájdalmai olyannyira hátráltatták a játékban, hogy Seppi 6/1-gyel behúzta a szettet. Murray természetesen megkapta a megfelelő ellátást és a negyedikben hasonló arányban megnyerte a játszmát, s így a találkozót is.

Cilic hamar lerendezte a folytatást Isner ellen forrás: www.dailymail.co.uk

Cilic hamar lerendezte a folytatást Isner ellen
forrás: www.dailymail.co.uk

Továbbjutott Tomas Berdych (6.) is, aki a spanyol Andjuar felett diadalmaskodott négy szettben. Kikapott viszont Nadal legyőzője, Dustin Brown. A németet Viktor Troicki (22.) győzte le. A nap meccse egyértelműen a Cilic-Isner találkozó folytatása volt. Pénteken döntőszett 10/10-nél szakadt félbe a játék a sötétedés miatt. A folytatás során csak két játékot játszottak. Cilic tudta megcsinálni a minden eldöntő breaket. Öt szett döntött a francia rangadón is, ahol Simon (12.) kiejtette Gael Monfilst (18.). Egy másik francia számára viszont véget ért Wimbledon. Jo-Wilfried Tsonga (13.) alulmaradt Ivo Karloviccal (23.) szemben.

A nap eredményei:

[2] Roger Federer (SUI) d. Sam Groth (AUS) 64 64 67(5) 62
[3] Andy Murray (GBR) d. [25] Andreas Seppi (ITA) 62 62 16 61
[6] Tomas Berdych (CZE) d. Pablo Andujar (ESP) 46 60 63 76(3)
[9] Marin Cilic (CRO) d. [17] John Isner (USA) 76(4) 67(6) 64 67(4) 12-10
[12] Gilles Simon (FRA) d. [18] Gael Monfils (FRA) 36 63 76(6) 26 62
[23] Ivo Karlovic (CRO) d. [13] Jo-Wilfried Tsonga (FRA) 76(3) 46 76(2) 76(9)
[20] Roberto Bautista Agut (ESP) d. Nikoloz Basilashvili (GEO) 76(4) 61 60
[22] Viktor Troicki (SRB) d. Dustin Brown (GER) 64 76(3) 46 63
Vasek Pospisil (CAN) d. James Ward (GBR) 64 36 26 63 86

Eljött tehát az első vasárnap Wimbledonban, így nem lesz ma játék.

A kiemelt kép forrása: www.businessinsider.com

A hozzászólások le vannak zárva.