Wimbledon: Williams, Azarenka és Sharapova a negyeddöntőben

Az első vasárnap mindig pihenőnap Wimbledonban, ma viszont egy nap alatt lejátszották az összes női negyedik körös mérkőzést. Ma a jelenlegit is beleértve hat korábbi női világelső lépett pályára.

Azonban nem jártak mind szerencsével, a nyolc helyből nem jutott mindegyikőjüknek. Jelena Jankovic számára a torna végét a 2012-es döntős Agnieszka Radwanska hozta el 7:5, 6:4-es győzelmével, így kedden játszhat az amerikai Madison Keys ellen, aki az Australian Open elődöntője után Wimbledonban is eddigi legjobb eredményét produkálta, úgy néz ki Lindsey Davenport munkája egyre jobban megmutatkozik.

Garbine Muguruza is kiejtett egy egykori világelsőt, személy szerint Carolina Wozniacki-nak kellett csalódottan kezet nyújtani a meccs végén a 6:4, 6:4-es veresége után. A spanyol ellenfele így a magyar származású svájci Bacsinszky Tímea lesz, aki egy nehéz meccset tudott megnyerni szetthátrányból fordítva 1:6, 7:5, 6:2 arányban Monica Niculescu ellen. Timinek fantasztikus éve van, Muguruza ellen nem esélytelen a negyeddöntőben, így nem lenne meglepő, ha ismét elődöntőt játszhatna Grand Slam tornán.

A Roland Garros döntőse, Lucie Safarova sem folytatja tovább a tornát, az Amerikai Coco Wandeweghe 7(7):6(1), 7(7):6(4) eredménnyel tudott nyerni ellene, így az amerikai hölgyek elég jó arányban képviseltetik magukat a legjobb nyolc között (szemben a férfiakkal, ahol már egyikük sincs versenyben). Wandeweghe ellenfele pedig Maria Sharapova lesz, aki továbbra is szettveszteség nélkül veszi a köröket, mint azt a 6:4, 6:4 eredmény is mutatja Zarina Diyas sem jelentett neki komoly akadályt.

Maria Sharapova Forrás: twitter.com

Maria Sharapova
Forrás: twitter.com

Belinda Bencic eddigi legjobb wimbledoni szereplését láthattuk, de a negyedik kör a végállomást jelentette neki a korábbi világelső és kétszeres Australian Open bajnok Victoria Azarenka ellen elszenvedett 6:2, 6:3 eredményű veresége után. Karrierje nagy sebességgel felfelé tart, mindössze 18 éves és már egy tornát is nyert idén, tavaly a US Openen pedig negyeddöntős volt.

A center pályán a Williams nővérek találkoztak, ez pedig a régi időket juttatta eszünkbe, hiszen összesen öt-öt egyéni és öt páros (természetesen együtt) wimbledoni bajnoki címmel álltak ki egymás ellen. Ismét Serena volt a jobb, két szettben 6:4, 6:3 eredménnyel tudott győzni, ami a negyeddöntőt jelenti számára és azt, hogy három mérkőzésre van egy második nem naptári Grand Slamtől. Az viszont könnyen lehet, hogy már a döntőért is át kell küzdenie magát nem csak Azarenkán, hanem Sharapován is. Hozzájuk képest pedig bárki is jöjjön majd az alsó ágról, biztosan felüdülés lesz, hiszen a négyből hárman még Grand Slam döntőt sem játszottak.

Kiemelt kép forrása: facebook.com/usopentennis

A hozzászólások le vannak zárva.