Wimbledon: Sharapova – Serena elődöntőt rendeznek a felső ágon

2015. július 7.
by cort

Kialakult az elődöntő párosítása a hölgyeknél Wimbledonban, ahol a felső ágon előrehozott döntőnek is beillő Maria Sharapova – Serena Williams összecsapást rendeznek. 

Előrehozott döntő a felső ágon?  Forrás: twitter.com

Előrehozott döntő a felső ágon?
Forrás: twitter.com

A keddi nap a hölgyeké. A wimbledoni teniszbajnokság mai játéknapján az urak pihentek, a hölgyek viszont már az elődöntőbe jutásért küzdhettek meg az All England Club “zöld” gyepén. A nap talán leginkább megjósolhatóbb összecsapásán a 2004-es bajnok Maria Sharapova három játszmában győzött az amerikai Coco Vandeweghe ellen. Sharapova 6-3 5-4-nél a mérkőzésért adogathatott, de nem sikerült kihasználnia a lehetőséget, simán elvesztette az adogatójátékát, így túlórázni kényszerült. Az amerikai rövidítésben behúzta a szettet, de hiába az egyenlítés, a döntő játszmában Sharapova a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, és megérdemelten jutott az elődöntőbe.

Ilyen játékkal Azarenka hamarosan ismét a top 10 tagja lehet Forrás: twitter.com

Ilyen játékkal Azarenka hamarosan ismét a top 10 tagja lehet
Forrás: twitter.com

A felső ág másik negyeddöntőjében a jelenlegi világelső Serena Williams, és a volt ranglista vezető Victoria Azarenka csapott össze, és csakúgy mint eddigi összes Grand Slam összecsapásukon, most is az amerikai játékos hagyta el győztesen a pályát. A két játékos idén már kétszer találkozott, ahol Serena egyszer szetthátrányból, egyszer pedig mérkőzéslabdáról fordította meg az összecsapást, és a mostani találkozójuk is hasonló forgatókönyv szerint alakult. A mérkőzés elején Azarenka hibátlanul játszott, nem sok esélyt adva a világelsőnek, de a 6-4 arányban elbukott első szett után Serena átvette az irányítást. Második játszma 2-2 után zsinórban hét játékot nyerve behúzta a szettet, a döntő felvonásban pedig 3-0-ás előnyre tett szert, ami elegendőnek bizonyult a mérkőzés megnyeréséhez.

A felső ágon tehát Serena Williams – Maria Sharapova elődöntőt rendeznek. A két hölgy legutóbb az Australian Open döntőjében találkozott, ahol Serena két játszmában győzedelmeskedett az orosz szépség felett.

Kiemelt kép forrása: twitter.com/wimbledon

A hozzászólások le vannak zárva.