Wimbledon: Radwanska másodszor, vagy Muguruza először?

A női egyes alsó ága a nagy nevek kiesésével nagyon nyílttá vált. Ebből profitált a lengyel és a spanyol.

Timi nem tudta kihasználni a kedvező lehetőségeket forrás: www.blick.ch

Timi nem tudta kihasználni a kedvező lehetőségeket
forrás: www.blick.ch

Először Gabrine Muguruza (20.) játszott, mégpedig a Garros után Wimbledonban is menetelő Bacsinszky Timivel (15.). A magyar származású svájci lány nagyon kiélezett küzdelemben maradt alul az első szettben. A rövidítésért adogatott, de már az első break-labdát kihasználta Muguruza. Nagyon kár volt érte, mert még a játszma elején kétszer volt fogadóelőnye volt Timinek. A második szett egy break-váltással kezdődött, aztán az első szetthez hasonló szakaszban volt egy lehetősége megint. Ezúttal is elmaradt a lehetőség. A spanyol lány nagyot küzdött és az, hogy állta a nehézségeket, erőt adott neki. Timi szerváját optimális időpontban vette el, majd kiszerválta a meccset. 

Radwanska két óra alatt legyőzte a fiatal amerikait forrás: www.pba-online.net

Radwanska két óra alatt győzte le a fiatal amerikait
forrás: www.pba-online.net

A 21 éves Muguruza ellenfele Agnieska Radwanska (13.) lesz az elődöntőben. A lengyel az idén berobbanó, mindössze 20 esztendős Medison Keyst (21.) győzte le három szettben. Kezdésként a felek elvették egymás adogatását, majd nagy nehezen megőrizve azt (Radwanska-nak szettlabdái voltak 6/5-nél) rövidítés döntött az első játszmáról. A 2012-es finalista lengyelt nem tántorította el, hogy nem tudta “idő előtt” befejezni a szettet, magabiztosan nyerte a tie-breaket. A folytatásban stabilan adogattak mind a ketten, de váratlanul, a hajárban Keys breakelni tudott, így jöhetett a döntőjátszma, ahol mintha pepitából másolták volna a forgatókönyvet. Most azonban Radwanska törte meg a “break-csendet”, a lehető legjobbkor.

Eredmények (női egyes, negyeddöntő):

Muguruza (20.) – Bacsinszky (15.) 7/5 6/3

Radwanska (13.) – Keys (21.) 7/6(3) 3/6 6/3

A Venezuelában született spanyolnak ez lesz karrierje első elődöntője egy GS-tornán. Jó kérdés, hogyan kezeli majd ezt a szituációt. Ilyen gondok nem lehetnek viszont Radwanska-val, hiszen sokáig stabil top 10-es teniszező volt, ráadásul karrierje eddigi egyetlen GS-döntőjét itt vívta.

A kiemelt kép forrása: facebook.com/wimbledon

A hozzászólások le vannak zárva.