Wimbledon: Vegyes napot zárt Babos Tímea

2015. július 11.
by cort

Felemás napot zárt Babos Tímea Wimbledonban. A magyar hölgy két elődöntőben is érdekelt volt, de “csak” az egyikben sikerült a döntőbe jutás. 

Nem sikerült a fináléba jutás Babos Timinek és Kiki Mladenovic-nak a női párosok mezőnyében. Timiék a második helyen kiemelt Ekaterina Makarova, Elene Vesnina ellen léptek pályára. A mérkőzést az orosz duo kezdte jobban, a 6-3 arányban megnyert első szett után a másodikban is breakelőnyre tett szert, de Timiék nem adták fel, és 6-4-re megfordították a játszmát. A döntő felvonásban Makarováék begyújtották a rakétákat, 4-0-ás előnyre tettek szert, és bár Timiék 5-4-re szépíteni tudtak, majd labdájuk volt az 5-5-höz is, a végén Vesnináék örülhettek.

E. Makarova, E. Vesnina (oroszok, 2.) – T. Babos, K. Mladenovic (magyar, francia) 6-3 4-6 6-4

Ami női párosban nem sikerült, az vegyesben igen. Babos Timi, Alexander Peya oldalán bejutott a döntőbe! Pedig ez az elődöntő sem indult a legjobban Timiék számára. Az Anabel Medina Garrigues, Robert Lindstedt spanyol, svéd páros a korai breaket kihasználva 6-4-re hozta az első szettet. A második játszmát is egy break döntötte el, ezúttal Babosék tudták 4-3-nál lebreakelni ellenfelüket, jöhetett a döntő felvonás. A harmadik szettben a magyar-osztrák kettős került előnybe, de hiába vezettek 5-3-ra is, nem tudták befejezni a mérkőzést. A folytatásban aztán igazi horror kezdett kialakulni, amit Timiék bírtak jobban, és 11-9-re abszolválták a döntő szettet.

T. Babos, A. Peya (magyar, osztrák 5.) – A. Medina Garrigues, R. Lindstedt (spanyol, svéd) 4-6 6-3 11-9

A hozzászólások le vannak zárva.