ATP beharangozó: Hamburg, Gstaad, Atlanta

2015. július 27.
by DGM96

Akárcsak az előző héten, most is két salakos és egy kemény pályás torna fog zajlani.

Hamburg

Kategória: ATP World Tour 500 

Borítás:     Salak

Díjazás:     1 407 960 Euró

Címvédő:  Leonardo Mayer

forrás:  www.sportskacentrala.com

forrás: www.sportskacentrala.com

Az egykori Masters tornán ebben az évben Rafa Nadal (1.) is részt fog venni! Az eredeti menetrendjébe nem volt benne ez a verseny, csak utólag jelentkezett, de megkapta a szabad-kártyát és az első kiemelést is. A részvétel oka egyértelmű. Roger Federer 2013-as nyarához hasonlóan most a mallorcai is inkább bevállal plusz versenyt Wimbledon után is, hogy a nagy ranglistabeli visszaesést kompenzálja. Az első körben máris Fernando Verdasco lesz az ellenfele. Hát, lehetett volna szerencsésebb is, főleg annak tudatában, hogy legutóbbi találkozásukkor, Miamiban Verdasco nyert. A második fordulóban az osztrák Haider-Maurer, vagy a fiatal cseh Vesely lesz a spanyol házi meccs győztesének ellenfele. Meglepő lenne azért, ha az nem Nadal lesz. A legjobb 8 között Pablo Cuevas (5.), azt követően Seppi (4.) vagy Garcia-Lopez (7.) lehetnek az ellenfelek. El lehet várni tehát a Salakkirálytól a döntős szereplést.

Az alsó ágon viszont sokkal kiélezettebb harc lehet. Itt van Kohlschreiber, Robredo (2.) és Bautista-Agut (3.) is. Ők lehetnek a befutók a tábla másik felében, de azért rendesen meg kellene küzdeniük. Bautista és Robredo nagyon hasonló cipőben jár: mind a ketten egy tinédzser ellenfelet kaptak elsőre, akikkel a múlt héten megmérkőztek már. Roberdo a legjobb négy között győzte le Alexander Zverevet Bastadban, a német hazai közönség előtt próbálkozhat meg a visszavágással. Bautista pedig Umagban ejtette ki a negyeddöntőben Borna Coricot. És ha ez Robredonak nem elég, győzelem esetén a második körben Kohlschreiber érkezhet, utána pedig Juan Monaco (6.). A másik spanyol sem lélegezhet fel, hiszen olyan nevekkel kerülhet szembe az első kör után, mint Fognini (8.), Chardy, Gimeno-Traver, vagy Nicolas Almagro.

Gstaad

Kategória: ATP World Tour 250

Borítás:     Salak

Díjazás:     €494,310

Címvédő:  Pablo Andujar

forrás: www.tennistop10.com

forrás: www.tennistop10.com

Az 1050 méter magasan fekvő svájci városban ott lesz többek között a tavalyi győztes Andjuar (4.) is, aki az első körben a szerb Lajoviccsal fog játszani. Utána jöhet egy könnyebb meccs, majd a negyeddöntőben jó eséllyel Thomaz Bellucci (5.) várhat rá. A negyedik kiemelt spanyol David Goffin (1.) ágára került. A belga először vesz részt az immáron 100 éves versenyen. Első meccsén akár a rendkívül fiatal Andrey Rublevvel is játszhat, aki nagyon kellemetlen ellenfél is lehet, aztán érkezhet Istomin, vagy a friss umagi döntős Sousa (6.).

A friss umagi bajnok, Dominic Thiem (3.) is ott van a résztvevők között. Vasárnapi teljesítménye alapján be kellene jutnia újra a döntőbe, de az ő korában nem meglepő az ingadozó pillanatnyi forma sem. Az alsó ág másik felében a friss házas Felciano Lopez (2.) és a kolumbiai Santiago Giraldo (8.) játszhat jó eséllyel az elődöntőért.

A tábla megtekinthető itt.

Atlanta

Kategória: ATP World Tour 250

Borítás:     Kemény pálya

Díjazás:     $659,070

Címvédő:  John Isner

forrás: www.bbtatlantaopen.com

forrás: www.bbtatlantaopen.com

Megkezdődik ezen a héten a US Open Series is. Az első versenye elég fiatal, hiszen 2010-ben debütált. Eddig mindegyik kiírás során örülhettek a szervezők, hiszen a trófea még soha sem került ki az USA-ból (jelképesen). Az első két kiírás győztese, Mardy Fish is itt van, aki a NY-i Grand Slam után vissza fog vonulni. Őt a felső ágon találhatjuk, ellenfele pedig nem lesz más az első körben, mint a tavaly döntős Dudi Sela. Ezen a részen van az akár favoritnak is nevezhető Jack Sock (3.), aki egy selejtezőssel, vagy honfitársával, Ryan Harrisonnal játszhat. A páros GS-bajnoknak ezután érkezhet a Fish-Sela-Berrer-Becker (8.) fémjelezte kvartett valamelyike. Isner (1.) a rendkívül tapasztalt Stephanek ellen kezdhet, utána a legjobb 8 között Steve Johnson (6.) lehet az ellenfele.

Az alsó ágon a Wimbledonban negyeddöntőig jutó Vasek Pospisil (2.) tűnik a legerősebbnek. Az ő negyedében van Marcos Bagdhatis (5.), de nincs garancia arra, hogy a kiemelési rendszer érvényesül itt. A ciprusi lehetséges második körös ellenfele, Sam Groth képvisel olyan játékerőt, ami jó lehet ellene. Apropó, Groth! Az ausztrál az első fordulóban a mindössze 17 éves, idén profivá váló Frances Tiafoe-val fog játszani. A Sierra Leone-i származású amerikait hazájában a legnagyobb tehetségnek tartják. Első évében hozza is az eredményeket, az ITF és néhány Challanger versenyek nagy részén tisztességesen szerepelt eddig. Pospisil ellenfele az elődöntőben Gilles Müller (7.) vagy Adrian Mannarino (4.) lehet, de nekik sem teljesen garantált a legjobb 4. A luxemburgi Donald Young ellen kezd. A francia ugyan erőnyerőként később csatlakozik be, de elsőnek Alex Dolgopolov jöhet.

A tábla megtekinthető itt.

A kiemelt kép forrása: rafaelnadalfans.com

A hozzászólások le vannak zárva.