Bastad és az újabb elsők: Benoit Paire ünnepelhetett

2015. július 27.
by Airon

Benoit Paire fantasztikus hetet zárt, ráadásul szettveszteség nélkül lett tornagyőztes. Lássuk kicsit részletesebben a torna eseményeit.

Az első kiemelt David Goffintől már nagyon hamar búcsút vehettünk, mivel ő is Benoit Paire utcájába sétált, és onnan meglehetősen könnyed verséggel távozott. Az alsó ágon Alexander Zverevtől láthattunk tavalyi hamburgi remek szereplése után újból jó teljesítményt azonban Tommy Robredo az elődöntőben már túl nagy falatnak bizonyult a számára. A másik elődöntőben egyébként Benoit Paire az uruguayi Pablo Cuevast búcsúztatta, így alakult ki a döntő párosítása.

Paire örülhetett a bastadi tornagyőzelemnek Kép forrása: sg.sports.yahoo.com

Paire örülhetett a bastadi tornagyőzelemnek
Kép forrása: sg.sports.yahoo.com

Az esélyek természetesen a jóval rutinosabb és több finálét, tornagyőzelmet megélt Tommy Robredo mellett szóltak, azonban a mindent elsöprő lendülettel néha nem lehet mit kezdeni. Az első játszmát megannyi kihasználatlan break lehetőség után a rövidítés döntötte el, amit játszmalabda hárítása után Paire tudott megnyerni, a lelki fölény tehát inkább egy szett után nála volt. 3-2-nél pedig egy idegtépő játék, a francia játékos break előnybe került, a következő két adogatójátékot ezek után magabiztosan hozva a torna bajnoka lett.

Benoit Paire tehát nem vacakolt sokat, az első tornadöntőjét rögtön győzelemre váltotta, ráadásul ahogy már említetten szettveszteség nélkül. A francia ezzel 20 helyet előrecsúszva 42.-ként ismét a TOP 50 tagja lett.

A döntő végeredménye:

Benoit Paire-Tommy Robredo(2) 7/6(7) 6/3

A hozzászólások le vannak zárva.