Bondár Anna junior Európa-bajnok!

2015. július 28.
by Airon

Parádék egymás után magyar részről. Néhány hete Gálffi Dalma és Stollár Fanny kápráztatott el minket Wimbledonban, most pedig Bondár Anna rakta le a névjegyét Klostersben és Európa legjobbja lett.

A lányok U18-as Európa-Bajnoksága 128-as főtábláról indult akár csak egy rendes Grand Slam torna. Sajnos Gálffi Dalmától és Stollár Fannytól már igen hamar búcsút kellett vennünk, ugyanis előbbi a második, utóbbi a legjobb 16 között búcsúzott, azonban egyedüliként Bondár Anna állta a sarat.

Bondár Anna erőnyerőként kezdte meg a tornát, ráadásul a kiemelt játékosok rendre hullottak előle, az első nehézségen azért a legjobb 16 között a spanyol Christina Bucsa ellen túlesett döntő szettben. Ezek után nem kis meglepetésre a harmadik kiemelt Anna Blinkovát magabiztosan, majd a hetedik kiemelt Miriam Kolodziejovát döntő játszmában búcsúztatta, így jutva el a magyar lány a fináléig.

Bondár Anna hét meccset nyerve lett Európa legjobbja Kép forrása: huntennis.hu

Bondár Anna hat meccset nyerve lett Európa legjobbja
Kép forrása: huntennis.hu

A fináléban minden nehézség egyszerre párosult, ugyanis Jili Teichman nem csak óriási önbizalommal érkezhetett az első kiemelt legyőzése után, emellett a hazai közönség maximális támogatását is élvezhette. A döntő ráadásul nem kezdődött valami jól, mivel hamar 6/2-vel elment az első szett, azonban a magyar játékost ez csöppet sem zavarta meg és a következő két szettben mindösszesen négy játékot veszítve ülhetett fel Európa trónjára. Bondár Anna így Mandula Petra és Szávay Ági nyomdokaiba lépett, akik 1996-ban, illetve 2005-ben már ugyanígy U18-as Európa-bajnokságot nyertek.

A hozzászólások le vannak zárva.