ATP összefoglaló: Hamburg, Gstaad, Atlanta

A héten három helyszínen folytatódik tovább a férfiak küzdelme. Lássuk a nyolcaddöntők eseményeit.

 

Hamburg

Paire továbbra is bombaformában teniszezik Kép forrása: tennisnet.com

Paire továbbra is bombaformában teniszezik
Kép forrása: tennisnet.com

Hát ez nem a spanyolok napja volt, nagyjából így is össze lehet foglalni a tegnap történteket. Tommy Robredo belefutott egy olyan Benoit Pairebe, aki ott folytatta teniszét, ahol abbahagyta. Múlt heti tornagyőzelme úgy tűnik csak megnövelte az önbizalmát, Robredot egy végletekig kiélezett mérkőzésen győzte le. Az igazi meglepetés Roberto Bautista Agut kiesése volt, a brit Aljaz Bedene ugyanis két játszmában hamar búcsúzásra késztette őt. A legjobb 16 között Fabio Fognini könnyed győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé, valamint kisebb bravúrt szolgáltatva Lucas Pouille kiejtette Juan Monacot.

A mai napon első fordulós fordítása után pályán lesz Rafael Nadal, valamint néhány érdekes meccsnek is szemtanúja lehetünk.

Gstaad

Lopeznek nem ment könnyen a második mérkőzésén Kép forrása: wtop.com

Lopeznek nem ment könnyen a második mérkőzésén
Kép forrása: wtop.com

A svájci torna második körének első négy mérkőzése nem igazán tartogatott különösebb meglepetéseket. Egyedül Feliciano Lopez izzadt meg egy kicsit, akit a német Julian Reister vitte bele egy döntő szettes küzdelembe. Pablo Andujar, Thomaz Bellucci és Pablo Andujar is viszonylag könnyedén élték túl a második akadályt, így kiharcolva a negyeddöntőbe kerülést.

A mai napon David Goffin az argentin Horacio Zeballosal küzd meg, valamint a múlt héten Umagban tornagyőzelmet ünneplő Dominic Thiem nehéz mérkőzésre számíthat Federico Delbonis ellen.

Atlanta

Pospisil igen csak megszenvedett Atlantában Kép forrása: news.nationalpost.com

Pospisil igen csak megszenvedett Atlantában
Kép forrása: news.nationalpost.com

Az amerikai városban is szépen menetelnek a torna végső győzelmére esélyes játékosok. Vasek Pospisil ennek ellenére egy nehéz akadályba ütközött, ugyanis Yen-Hsun Lu akár a maga javára is dönthette volna a mérkőzés végén a tovbbjutást, azonban a kihagyott break labdák 4-4-nél sokba kerültek, így Pospisil élt az eséllyel a következő játékban és továbbjutott. Ezen a játéknapon a kiemeltek közül Marcos Baghdatis és Gilles Müller is negyeddöntőbe jutott, a meglepetést a múlt héten még Bogotában döntőt játsszó Adrian Mannarino korai búcsúja szolgáltatta.

A mai napon lesz kiért szorítaniuk az amerikaiaknak. John Isner, Jack Sock és Steve Johnson is a legjobb nyolcba kerülésért harcol.

A hozzászólások le vannak zárva.