Nadal már a nyolc között Hambrugban

A hét másik két tornáján, Gstaadban és Atlantában is már kialakultak a negyeddöntők.

Hamburg

Rafa Nadal (1.) még nem játszott a salakos tornán jobbkezes teniszező ellen. Az első meccsen Fernando Verdasco-t, legutóbb pedig Jiri Vesely-t győzte le. A fiatal cseh nagy tehetségnek lett kikiáltva, amit bizonyított is. Két nagyon szoros, nagyon fordulatos játszmában nyert a Salakkirály. Nadal ellenfele majd az a Pablo Cuevas (5.) lesz, aki Jerzy Janowicz ellen diadalmaskodott. A felső ág másik negyeddöntőjén olasz házirangadó lesz Andreas Seppi (4.) és Simone Bolelli között. Előbbi a német Mayert győzte le, utóbbi pedig az ifjú spanyol Jaume Munart.

A negyeddöntők:

Nadal (1.) – Cuevas

Seppi (4.) – Bolelli

Fognini (8.) – Bedene

Pouille – Paire

Gstaad

Hasonló borításon, de magaslati levegőn (a svájci város 1050 méter magasan fekszik) zajlik a Swiss Open. Ritka dolgok történnek ott a héten, hiszen mind a nyolc kiemelt teniszező bejutott a negyeddöntőbe, így az Umagban parádézó Dominic Thiem (3.) is versenyben van még. A tehetséges osztrák Federico Delbonist ejtette ki. A következő körben a spanyol Carreno Busta (7.) lesz az ellenfele, ő Robin Haase ellen nyert. Továbbjutott az umagi döntős, Joao Sousa (6.) is, de a portugálnak meggyűlt a baja Denis Istominnal. Nem vár rá könnyebb feladat majd David Goffin (1.) ellen sem, a belga mindössze két game-t engedett Zeballosnak

A negyeddöntők:

Goffin (1.) – Sousa (6.)

Andujar (4.) – Bellucci (5.)

Thiem (3.) – Carreno-Busta (7.)

Lopez (2.) – Giraldo (8.)

Atlanta

A US Open Series nyitótornáján két meglepetés is történt. Két hazai teniszező, Jack Sock (3.) és Steve Johnson (6.) már nincsenek versenyben. Sock honfitársától, Denis Kudlától kapott ki, míg Johnsont a litván Berankis győzte le. Nem-kiemeltként ott van a nyolc között a tavalyi döntős Dudi Sela is, az izraelinek sikerült legyőznie Benjamin Beckert (8.). A kétszeres címvédő John Isner (1.) már nem okozott csalódást. A hórihorgas amerikai önmagához hűen két tie-breakkel végződő szettben győzte le Radek Stephaneket.

A negyeddöntők:

Isner (1.) – Berankis

Kudla – Sela

Müller (7.) – Soeda

Pospisil (2.) – Bagdhatis (5.)

A kiemelt kép forrása: nuzzel.com

A hozzászólások le vannak zárva.