Fucsovics Marci legyőzte Andrey Golubevet

2015. augusztus 12.
by DGM96

A legjobb magyar férfi teniszező a prágai Challenger verseny első körében ejtette ki az egykori top 50-es kazah versenyzőt.

forrás: itftennis.com

forrás: itftennis.com

A csehországi salak pályás tenisztorna első körében nyíregyházi reménységünk Andrey Golubevvel nézett farkasszemet. A referencia (múltbeli eredmények) és a ranglista alapján a kazah tűnt az esélyesebbnek, de Golubev igazán rossz formában van mostanság, ugyanis mostani vereségével – vagy inkább Marci győzelmével – 1-4-re módosult legutóbbi 5 meccsének mérlege. Így Fucsovics győzelme talán borítékolható is volt. A mérkőzés végeredménye 6/3 6/3 lett, ami 1 óra 18 perc alatt alakult ki. A következő fordulóban a selejtezőből érkező brazil Dutra da Silva lesz a kétszeres junior-Grand Slam-bajnok ellenfele, aki a szintén kazah Nedovyesovot (5.) ejtette ki. Marci győzelem esetén akár a világranglista 55. Albert Ramossal (1.) játszhat az elődöntőbe jutásért. A sikerre meg is van a sansz, hiszen 2 hónappal ezelőtt, ugyanebben a városban már legyőzte a brazilt, egy 3 órás meccsen, 6/7(9) 6/4 7/5-re.

Fucsovicsról a DK-siker óta nem írtunk. A siófoki “hazaszolgálatot” követően az olaszországi Recanatiban versenyzett kemény pályán, 8. kiemeltként. Meg sem állt az elődöntőig, ott viszont a top-kiemelt, Ricardas Berankis jobbnak bizonyult nála. Ezután országon belül maradt és a következő állomás a biellai salakos verseny volt. Itt sajnos már az első körben kikapott a hazai Giannessi ellen. Most azonban javíthat!

A hozzászólások le vannak zárva.