Kialakult a legjobb 8 mezőnye Montréalban

2015. augusztus 14.
by DGM96

Meglepetések nélkül zajlott le a harmadik forduló.

"Kyrgios, a Stefan Edberg-díj várományosa" forrás: www.cbc.ca

“Kyrgios, a Stefan Edberg-díj várományosa”
forrás: www.cbc.ca

A Kyrgios-Wawrinka-sztori árnyékában lassan a végjátékhoz érkezik a Rogers Cup. A görög-maláj származású ausztrál “trash talk”-ját követően kivívta a teniszközönség maximális ellenszenvét. A negatív ováció azonban nem csak Kyrgios-nak szól(hatot)t. Ez egy gesztus, abból a célból,  hogy ebben a sportágban nincs helye a “szájkaraténak”, főleg nem mérkőzés közben. Szubjektív vélemény, de szerintem ez így is van rendjén. Jó látni, hogy a teniszrajongók ebben a modern világban is ragaszkodni óhajtanak a magatartási hagyományokhoz. Az egyébként roppant tehetséges Kyrgios ellenfele John Isner (16.) volt, aki jó formának örvendhet. Atlantában 2 hete nyert, múlt héten Washingtonban döntős volt. Lendületét az ausztrál sem tudta veszélyeztetni, Isner magabiztos győzelmet aratott. Nemhogy, nem veszített adogató játékot, de még break-labdához sem engedte ellenfelét. Az amerikainak ráadásul most kisebb szerencséje is van, hiszen a negyeddöntőben az Ivo Karlovic-ot kiejtő Jeremy Chardy lesz az ellenfele.

Oktatott a világelső forrás: www.sportsnet.ca

Oktatott a világelső
forrás: www.sportsnet.ca

Még a nap elején továbbjutott Novak Djokovic (1.). A világelsőnek Jack Sock ellen kellett játszania és egy 55 perc alatt aratott győzelemmel reprezentálta fölényét a mezőnnyel szemben. A negyeddöntőben egy másik link teniszezővel, Ernests Gulbissal találkozik. Az ő szezonja is megér egy misét! Tavaly beverekedte magát az élmezőnybe (rövid ideig még top 10-ben is volt), de 2015-ben annyira nem jöttek az eredmények, hogy ezt a tornát a selejtezőtől kezdte meg. A főtábla kiharcolását követően edzőtársát, Dominic Thiemet győzte le meccslabdát hárítva, legutóbb pedig a Berdych-t (5.) kiejtő Donald Youngnál bizonyult jobbnak.

Murray is hozza eddig a kötelezőt. forrás: www.skysports.com

Murray is hozza eddig a kötelezőt.
forrás: www.skysports.com

Andy Murray (2.) is szépen menetel. Első meccsén még kicsit megizzadt Tommy Robredo ellen, de a legjobb 16 között Gilles Müllert már simán legyőzte. A luxemburgi nem csak a rövid játékidővel tett szívességet a skótnak, hanem azzal is, hogy az azt megelőző fordulóban Gael Monfilst (15.) kiejtette. Murray a címvédő Tsongával (10.) mérkőzik meg az elődöntőért. A franciának sem szokványos az idénye. Csak tavasszal kezdte meg az évet, de minimális felkészülés után is jutott 4 közé tudott jutni a Garroson. “Ali” Bernard Tomic ellen vívta ki a negyeddöntős szereplést. Dolgát azonban megkönnyíthette, hogy éppen az ausztrál győzte le korábban Marin Cilicet (6.), akivel simán összefuthatott volna.

Végezetül, jöjjön az alsó ág felső negyedének összefoglalója. Ennek a negyednek a mérkőzései zárták a napot. Előbb Rafa Nadal (7.) lépett pályára, a régi motoros, Mikhail Youzhny ellenfeleként. A kissé nehéz kezdet után realizálódtak az erőviszonyok, és a mallorcai 47 perc alatt be is húzta az első játszmát. Az orosz teniszező a másodikban már nagyobb csatára késztette Nadalt. Hosszú labdamenetek, számos fogadó lehetőség jellemezte ezt a játékrészt. A végjáték aztán klasszikusra sikeredett, végül mégiscsak az esélyesebb diadalmaskodott, hiszen a 14-szeres Grand Slam-bajnok a szett hajrájában lebreakelte Boris Sobkin tanítványát, majd a meccset is kiszerválta. Nadal következő ellenfele, Kei Nishikori (4.) is hasonló forgatókönyv keretei között győzte le a belga Goffint (13.). Ez a meccs a washingtoni bajnok csodaszép ütéséről maradhat majd emlékezetes. Íme:

Végeredmények:

Djokovic (1.) – Sock 6/2 6/1

Gulbis – Young 6/4 6/4

 

Isner (16.) – Kyrgios 7/5 6/3

Chardy – Karlovic 4/6 7/6(1) 6/4

 

Nadal (7.) – Youzhny 6/3 6/3

Nishikori (4.) – Goffin (13.) 6/4 6/4

 

Tsonga (10.) – Tomic 7/6(7) 6/3

Murray (2.) – Müller 6/3 6/2

A negyeddöntő párosításai:

Djokovic – Gulbis

Isner – Chardy

Nishikori – Nadal

Murray – Tsonga

A kiemelt kép forrása: rafaelnadalfans.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.