Megtört a jég, Murray a bajnok Montrealban

Nyolc vereség után Murray legyőzte Djokovicot. A brit teniszező harmadszor nyert a kanadai tornán.

Idén már ötödször csapott össze egymással Novak Djokovic és Andy Murray, harmadszor egy torna döntőjében. Mostanában Murray két szett után folyamatosan felmondta minden tekintetben a szolgálatot, kíváncsiak vártuk, tud-e ezen ezúttal változtatni.

Régen láthattuk Djokovicot gratulálni Murraynek Kép forrása: todayonline.com

Régen láthattuk Djokovicot gratulálni Murraynek
Kép forrása: todayonline.com

Murray remek játékkal lepte meg a mérkőzés elején Djokovicot. Hosszan és agresszívan hátul tartotta világelsőt, aki ezáltal nem tudott támadólag fellépni. 4-1-ig ez tökéletesen működött, ekkor kezdte Djokovic megtalálni a játékát. Murray hiába kezdett szétesni, mégis kevesebb hibájának köszönhetően megnyerte 6/4-re az első szettet. A második felvonásra Murray nem tudott az elejétől úgy mentálisan koncentrálni, Djokovic break előnybe került. A brit szempontjából kissé rapszodikus szettet láthattunk, hol nagyon jól, hol sokkal gyengébben teniszezett. A fontos pillanatokból ezúttal Djokovic jött ki jobban és jöhetett a döntő játszma. Az utóbbi mérkőzéseken valóban Murray a találkozó ezen szakaszára teljesen elkészült az erejével, azonban most ő maradt az erősebb a végjátékra. A brit gyakorlatilag, ahogy tehette mindent egy lapra feltéve küldte le a pályáról Djokovicot és ezt egy szetten keresztül elképesztő színvonalon tudta játszani. 3-1-nél egy rettentően hosszú játék mindent eldöntött, Murray brutális mentális harcolt nyert meg riválisával szemben.

Murray tehát sok-sok fájó vereség után felülkerekedett Djokovicon. Ezzel a győzelmével Murray ráadásul Federer elé lépett a ranglistán.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.