Federer úton a címvédéshez, de Murray és Djokovic is játékban

A US Open előtti utolsó rangos felvezetőtornán is összeálltak már a negyeddöntős párosítások, a Western & Southern Open Masters1000 verseny minden olyan játékost felvonultatott az indulók közt, akik a játékban számítanak. Azonban nincs már mindenki versenyben.

Novak Djokovic nem vette könnyen a harmadik kört, három szettre kényszerült és ráadásul az utolsóban dupla breakhátrányból kellett fordítania David Goffin ellen, így lett a végeredmény 6:4, 2:6, 6:3. A szerb emellett még könyöksérülésével is bajlódik, amiről nem tisztázott, hogy mennyire hátráltatja akár fizikailag, akár mentálisan. Ami biztos, hogy szeretné megnyerni a tornát, ahol már négy döntőt veszített el és így továbbra is az egyetlen Masters1000 ami hiányzik a trófeapolcról.

Djokovic úton a hiányzó trófea felé

Djokovic úton a hiányzó trófea felé

Stan Wawrinka is elég szoros mérkőzésen van túl, a tour egyik legjobb adogatója, Ivo Karlovic alaposan megnehezítette a dolgát, de szetthátrányból fordítva sikerült a negyeddöntőbe jutnia 6(2):7(7), 7(7):6(5), 7(7):6(5) eredménnyel, így először játszhat Djokovic ellen a Roland Garros döntője óta.

Tomas Berdych leiskolázta Rommy Robredot, 6:0, 6:1 eredménnyel, így egy nála kicsit fáradtabb Alexandr Dolgopolov ellen játszhat, aki a selejtezőből jutott el egészen a negyeddöntőig.

Az alsó ágon Richard Gasquet két szettben bánt el a US Open címvédő Main Cilic-csel, így a Grigor Dimitrovot szoros három szettben kiejtő friss montréali bajnok Andy Murray ellen mérkőzik meg az elődöntőért.

Az alsó ág alját már a sorsolás után elkerekedett szemmel figyelhették a Federer-Nadal rajongók, hiszen ahogyan két évvel ezelőtt, most is összejöhetett volna a legendás páros negyeddöntője itt Ohioban. Azonban a két balkezes spanyol közül most nem Rafa Nadal, hanem Feliciano López volt a jobb, aki 5:7, 6:4, 7(7):6(3) eredménnyel nyert. Ellenfele pedig a címvédő Roger Federer lesz az elődöntőért, aki megerősítve azt, hogy nem csak bemelegíteni, hanem nyerni is jött ide, 6:1, 6:1 eredménnyel nyert Kevin Anderson ellen úgy, hogy ötször vette el az adogatását.

Kiemelt kép forrása: facebook.com/RogerFed16

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.