US Open 2015: A második napon sem történt nagy meglepetés

Federer: 77 perc, 5 elvesztett játék. Kyrgios egy szettre volt jó Murray ellen.

Federer ott folytatta, ahol abbahagyta forrás: www.dnaindia.com

Federer ott folytatta, ahol abbahagyta
forrás: www.dnaindia.com

Kedden az alsó ágba sorsoltak is elkezdték a 2015-ös US Opent. E nap két nagy szereplője Roger Federer (2.) és Andy Murray (3.) voltak elsősorban. Egyikőjük sem kapott könnyűnek ígérkező ellenfelet az első körben, mert aktuális vetélytársuk vagy ranglista helyezésük, vagy játékbeli tudásuk nagyon megközelíti a kiemeltséget. Federer Leonardo Mayerrel mérkőzött meg, Murray pedig Nick Kyrgiossal. Nyilvánvalóan sokan emlékeznek még arra a tavalyi sanghaji mérkőzésre, amikor Roger Federer egy pokolian szoros meccsen győzte le az argentint. Ez volt a legutóbbi találkozójuk. Nos, amennyire kiélezett volt az az őszi mérkőzés, a mostani annyira sima volt. Federer rendkívül agresszívan játszott, ugyanúgy, ahogyan Cincinnatiben. Mayer ebben a tempóban szinte nem is tudott érvényesülni. A svájci következő ellenfele Steve Darcis lesz.

Murray idén már harmadik alkalommal volt jobb Kyrgiosnál forrás: www.theguardian.com

Murray idén már harmadik alkalommal bizonyult jobbnak Kyrgiosnál
forrás: www.theguardian.com

A Murray-Kyrgios meccs nyitotta az esti programot az Arthur Ashe-n. Érdekesség, hogy idén már harmadjára csaptak össze Grand Slam-tornán. Ausztráliában a legjobb 8, a Garroson a legjobb 32 között. Az előzetesben is már megemlítettem, hogy Murray kapta a lehető legnehezebb ellenfelet, akit csak lehet az első fordulóban. A skót megnyerte az első két játszmát, de korántsem volt könnyű dolga. Mind a két játékrész kiélezett game-ket hozott. Az ausztrálnak sikerült azonban szépítenie, egyenlítenie viszont nem. A negyedik szettet nagyon simán abszolválta a skót. A legjobb 32-be jutásért Adrian Mannarinoval fog játszani.

Wawrinkának három szoros szettben sikerült a továbbjutás forrás: sports.ndtv.com

Wawrinkának három szoros szettben sikerült a továbbjutás
forrás: sports.ndtv.com

A Roland Garros bajnoka, Wawrinka (5.) sem jutott Nishikori sorsára. Albert Ramos ugyan nagyon megdolgoztatta Stant, de játszmát nem tudott tőle elvenni. Hasonló arányban nyert Tomas Berdych (6.) is a szabad-kártyás Fratangelo ellen. A nap egyetlen kiemelt-kiesője Gilles Simon (11.) volt, aki nemhogy először veszített szettet az amerikai Donald Young ellen, de 2-0-ás előnyről sikerült kikapnia. A francia kieséséből Viktor Troicki (22.) profitálhat még sokat.

A nem-rangsoroltak közül megemlítendő Lleyton Hewitt, akinek ez az utolsó US Open-je. A kazah Nedovyesov vállsérülés miatt nem tudta befejezni a találkozót, ami során a 2001-es bajnok kiharcolta a két szettes előnyt. Következő ellenfele ifjú honfitársa, Bernard Tomic (24.) lesz. A hosszas betegség és lábadozás után idén visszatérő Janko Tipsarevicnek nem sikerült a továbbjutás, de helytállt Guilhermo Garcia-Lopez ellen.

A teljes eredménylista megtalálható itt.

Ma a felső ág már a 32 közé jutásért játszik. Magyar idő szerint este fele az Arthur Ashe-n a címvédő Cilic (9.), ugyanezen a pályán, de már holnap hajnalban Djokovic (1.) is ütőt ragad az osztrák Haider-Maurer ellen. Nadal (8.) ezúttal “kiszorult” az Armstrongra, de ez sem okozhat gondot az argentin Schwartzman legyőzéséhez

A kiemelt kép forrása: www.scmp.com

A hozzászólások le vannak zárva.