US Open 2015: Ezúttal csak egy kiemelt esett ki

2015. szeptember 3.
by DGM96

…ám a győzteseknek sem volt könnyű meccse, még Serenának sem!

A hétfői meglepetés-sorozat után újra a felső ág résztvevőin volt a sor. Paradox, de most is sokan “várták a váratlant”, eleve a közelmúltban nagyon kiszámíthatatlanok a GS-ek női egyesei (csak annyi a bizonytalan, hogy Serena Williamsnek (1.) kit kell legyőznie sokadik sikeréhez). A centerpályán az Australian Open felfedezettjével, Madison Keys-el (19.) kezdődtek meg az események. A fiatal amerikai nagyon simán jutott túl a cseh Smitkován. Keys a követező körben a forduló egyik “rangadóját” játssza majd Agnieska Radwanskával (15.), aki húga, Ursula előző köri vereségéért vett revánsot a szintén lengyel Magda Linetten.

A másik rangadó Genie Bouchard (25.) és Dominika Cibulkova összecsapása lehet. A kanadai teniszezőnő azok után, hogy idén rendkívül gyengén teljesít tavaly önmagához képest, a US Openen valamelyest javíthat a 2015-ös idényén. Ennyi nagy kieső után a negyed-, kis túlzással még az elődöntőt is elérheti. Ehhez azonban több kell, mint amit Polona Hercog ellen nyújtott. Cibulkova sem most játszotta élete legsimább meccsét az amerikai Pegulával szemben. Majdnem 2 és félórába tellett a győzelem a szlováknak.

Mint elméleti, mint gyakorlati síkon nehéz napja volt Belinda Bencicnek forrás: www.bluewin.ch

Mint elméleti, mint gyakorlati síkon nehéz napja volt Belinda Bencicnek
forrás: www.bluewin.ch

Hiába a sok kieső, még így is lesz még egy érdekesnek ígérkező meccs a 3. fordulóban. A múlt és a (közel)jövő néz farkasszemet egymással Venus Williams (23.) és Belinda Bencic (12.) révén. A mindössze 18 éves svájci lányról eddig is tudni lehetett, hogy szép karrierje lehet, de az igazi áttörést a torontói tornagyőzelme hozta el. A japán Misaki Doi ellen favoritnak számított, mégsem maradtak el a drámai pillanatok. Bencic számára talán a “görcsös” jelző lehet a legmegfelelőbb. Egy szorosan elveszített szett után, úgy tűnt, a másodikban helyreállítja a világrendjét, de 5/2-ről nem tudta befejezni a játszmát. Doi bezsebelt zsinórban 4 játékot, s Bencic hirtelen ott találta magát, hogy a meccsben maradásért kell adogatnia. Végül 5/7 5/6 0-40-ről (!) tudott fordítani! 6/6-tól gyakorlatilag visszanyerte az erejét. Érdekes jelenség volt a meccsen, hogy a svájci lány nem tudta véka alá rejteni érzelmeit, az egyik szünetnél elsírta magát.

Venusnak is voltak gondjai Irina Falconi ellen, de persze rutinjánál fogva megfelelően kezelte a nehéz pillanatokat. Akárcsak Serena, aki nem veszített játszmát, ám az elsőben közel volt hozzá. A holland Kiki Bertens sokáig break-előnyben volt az abszolút favorittal szemben. A 7-5-re megnyert rövidítés után sem lélegezhetett fel a 3-szoros címvédő. A második szettben is előnybe került, de azt elsőre nem tudta megtartani, csak másodikra. Serena következő ellenfele honfitársa, Mattek-Sands lesz.

A nap egyetlen kiemelt kiesője végül az orosz Pavlyuchenkova (31.) volt, aki két szettben kapott ki az észt Kontaveittől.

Minden eredmény megtalálható itt.

Csütörtökön az alsó ág is harcba száll a 32 közé jutásért. A fontosabb szereplők Halep (2.), Azarenka (20.), Wozniacki (4.), Muguruza (9.) és Kvitova (5.) lesznek

A kiemelt kép forrása: ftw.usatoday.com

A hozzászólások le vannak zárva.