US Open 2015: Federer és Murray is a negyedik körben!

Az első játékhét vége felé közeledve a még be nem fejezett tető ellenére is mindenféle csúszás nélkül halad tovább a US Open programja, ami azt jelenti, hogy a felső ágon ma már a negyeddöntőbe jutásért játszanak. Tegnap estéről ma hajnalra pedig az alsó ág harmadik körös találkozóit játszották le, mondhatni meglepetések nélkül.

Az ötödik kiemelt Stan Wawrinka a belga ruben Robert Bemelmans ellen játszott, a svájci pedig még ezt a meccset is szettveszteség nélkül tudta venni 6:3, 7(7):6(5), 6:4 eredménnyel, ellenfele pedig a jó eséllyel kicsit fáradtabb amerikai, Donald Young lesz majd, aki 0:2-ről fordítva tudott nyerni Victor Troicki ellen 4:6, 0:6, 7:(7):6(3), 6:2, 6:4 eredménnyel, amire a második szett után sokan biztosan nem mertek volna fogadni. A kettőjük közötti különbség alapján a világranglistán Stan az esélyesebb, de ahogyan Young játszik eddig, ne becsüljük alá! Ez volt a héten a második meccse amit két szettes hátrányból fordított meg!

 Wawrinka ismét három szettben nyert Kép forrása: eurosport.co.uk

Wawrinka ismét három szettben nyert
Kép forrása: eurosport.co.uk

A fiatal reménység, Dominic Thiem US Open-je a harmadik körben ért véget, amikor is Kevin Anderson sima három szettben búcsúztatta őt 6:3, 7(7):6(3), 7(7):6(3) eredménnyel, hogy aztán a 2012-es bajnok Andy Murray ellen próbáljon bizonyítani a negyedik körben, aki 6:4, 6:2, 7:5 eredménnyel ejtette ki a versenyből a brazil Thomaz Belluccit.

Thomas Berdych kicsit sem könnyű négy szettes meccse nem sokon múlott, a második szettben ugyanis eléggé rezgett a léc a rövidítésben, de aztán sikerrel vette az akadályt, amit Guillermo García-López állított elé. 6(2):7(7), 7(9):6(7), 6:3, 6:3 eredménnyel nyert végül és így jön Richard Gasquet a negyedik körben, aki váratlanul simán nyert az ausztrál Bernard Tomic ellen 6:4, 6:3, 6:1-re.

Jiri Vesely sajnos nem tudta befejezni mérkőzését az John Isner ellen, két szettes hátrányból feladni kényszerült a találkozót, így két amerikai jutott a férfi egyesben a negyedik körbe, egyiknek sem lesz viszont könnyű dolga. John Isner ellenfele Roger Federer lesz, aki az eredménynél szorosabb három szettben nyert Philipp Kohlschreiber ellen már összesen tizedik alkalommal, most éppen 6:3, 6:4, 6:4-re. Érdekesség, hogy Federer most először veszíttette az az adogatójátékát a wimbledoni döntő óta, egyből kétszer.

A negyedik kört a felső ág kezdi ma magyar idő szerint 17 órától, pályára lép majd Novak Djokovic és a címvédő Marin Cilic is.

Kiemelt kép forrása: facebook.com/usopentennis

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.