US Open 2015: Serena legyőzte nővérét, Vinci vár rá az elődöntőben

Tegnap a hölgyek is megkezdték a küzdelmet a 4 közé jutásért. Nem voltak sima mérkőzések.

Roberta Vinci 32 évesen érte el egyéni karrierje legnagyobb sikerét forrás: eurospor.co.uk

Roberta Vinci 32 évesen érte el egyéni karrierje legnagyobb sikerét
forrás: eurospor.co.uk

Mondani sem kell, hogy Willamsék meccsét amerikai fő műsoridőre rakták, ennél fogva természetesen Roberta Vinci és Kristina Mladenovic játszott először. A sok nagy név korai búcsúját a két páros kiválóság használta ki, az olasz útja azonban még azon is túltesz, amik egyáltalán megtörténtek az első fordulókban. Roberta Vinci játék nélkül abszolválta a nyolcaddöntőt, ugyanis arra ellenfele, Genie Bouchard (25.) nem tudott kiállni bizarr sérülése után. Babos Timi partnere Svetlana Kuznetsova (30.) és Ekaterina Makarova (13.) skalpját is begyűjtötte az elmúlt napok során. Miután kiderült, hogy ők ketten egymás ellen fognak játszani, fura helyzet állt fel. Bár párosban jó néhány meccset letudtak már a hátuk mögött, mint a másik vetélytársa, de egyéniben ez volt az első alkalom.

Talán a rutin volt a döntő tényező forrás: newsdaily.com

Talán a rutin volt a döntő tényező
forrás: newsdaily.com

A meccset Vinci kezdte jobban, az első adódó lehetőséget kihasználta a breakhez. “Férfias” szett volt ez, hiszen ez a korai break, el is döntötte végül a játszmát, további lehetőség fogadó játék szerzésére nem volt. A másodikban történtek már klappoltak a megszokottakhoz. A breakek s break-labdák repkedtek. A francia került előnyösebb pozícióba, miután 4/2-es vezetésre tett szert, Vinci azonban visszajött. Szokványos forgatókönyv alapján ezután az olasznak meg kellett volna fordítania a szettet (amivel a meccset is megnyerhette volna), de Mladenovic megőrizte a hidegvérét, és nehézségek árán a szerváját is. Ez adhatott erőt ahhoz, hogy a mérleg nyelvét maga felé borítsa. Az őrült küzdelem nem ért véget a döntőjátszmában sem. A francia ott folytatta, ahol abbahagyta, de egy maratoni játékban Vinci tartotta a lépést. Pár játékkal később Mladenovicnak szorult a hurok. Egy még hosszabb játék alakult ki, de ami neki nem sikerült, az Roberta Vincinek igen. Az olaszt ezután már semmi sem állította meg. Egy rendkívül kiélezett meccsen, 2 óra 33 perc alatt nyert.

Végeredmény: Vinci – Mladenovic 6/3 5/7 6/4

Venus nehéz feladat elé állította húgát forrás: newsday.com

Venus nehéz feladat elé állította húgát
forrás: newsday.com

Ha nem is közvetlenül, de őket követte Serena Williams (1.) és Venus Williams (23.). A sporttörténelem egyik legeredményesebb testvérpárosa. 45 (!) Grand Slam-győzelem (szingli + párosok) és 5 olimpiai arany lépett a pályára szimbolikusan. Előzményként Serenát nem kell különösebben bemutatni, de Venusról el kell mondani, hogy rég nem látott formában volt a meccs előtt. Ez észlelhető volt az elején, az idősebbik Williams break-lehetőséggel kezdett. Serena nem hiába szokta mondani, hogy mindig nővére lesz a lehető legnehezebb ellenfele. Fel is vette hamar a kesztyűt a világelső. A problémát megoldotta, majd dupla-breakkel nyerte meg az első szettet. Látványos találkozó volt, mind a ketten úgy tudták le a meccset, hogy több nyerőjük volt, mint hibájuk. Úgy is, hogy Serena nagy verést kapott a második szettben, miután Venus is dupla-breakelt. A háromszoros címvédőnek ez váratlanul jöhetett, azonban tudta rendezni gondolatait a mindent eldöntő, harmadik szettre. Venus szerváját korán elvette, majd miután a break-előny bebiztosítása veszélybe került, nagyon magabiztos adogatással kiharcolta azt. Innen már nem volt kérdés, melyik Williams lesz a győztes. Egymás elleni mérlegük ezzel 16-11-re módosult.

Végeredmény: Serena (1.) – Venus (23.) 6/2 1/6 6/3

Ma az alsó ágon is megmérkőznek a lányok az elődöntőbe jutásért. Az első meccset Petra Kvitova (5.) és Flavia Pennetta (26.) játssza. Azt követően jön az izgalmasnak ígérkező Azarenka (20.) – Halep (2.) találokozó

A kiemelt kép forrása: abc7news.com

A hozzászólások le vannak zárva.