US Open 2015: A címvédőt gyors szerb hullám söpörte el

2015. szeptember 12.
by Airon

Ennél jobb párosítást egy elődöntőben el se tudnál képzelni. Egy mérkőzés a döntőért, ahol összecsap a világelső és a címvédő.

De mégis mi az, ami előzetesen egyértelművé tehet akár egy Grand Slam elődöntőt is. Egy címvédő, akinek valaki ellen nehéz önbizalommal és hittel pályára lépni? Ritka az ilyet látni egy ilyen kulcsfontosságú mérkőzésen, azonban 13 vereséget nem könnyű félretenni. Marin Cilic ugyanis sérült bokája mellett ezekkel a tényekkel vágott neki a Novak Djokoviccal szembeni elődöntőnek.

Djokovic játszi könnyedséggel verte Cilicet Kép forrása: usopen.org

Djokovic játszi könnyedséggel verte Cilicet
Kép forrása: usopen.org

Djokovic úgy tűnt az első perctől kezdve a gyors pihenő és a nem túlságosan fárasztó elődöntő reményében teniszezett. Cilic mindösszesen a nyolcadik játékban tudott először gamet fogni. Rengeteg könnyű hiba, a másik oldalról pedig sugárzik a minél nagyobb magabiztosság. Rég láthattunk olyat, amikor az aktuális torna címvédője ennyire esélytelen és tétlen legyen, még akkor is ha Djokovic áll is vele szemben. 53 perc telik el és már vége két szettnek, a világelső pedig fél lábbal a döntőben van. Jöhet-e néhány apró mozzanat, ami némi reménysugarat adhat a horvát számára, hogy szorossá tudja tenni ezt a mérkőzést. Djokovic 2-1-re vezetett a harmadik játszmában, majd egy kis szórakozás elérte átmenetileg a célját, Cilic visszabreakelt. Mielőtt azonban azt gondoltuk ez megindítja majd Cilic teniszét, közel sem történt így. Djokovicot ez az egy kicsi játék észhez térítette és ismét magasabb tempóra kapcsolt. A szerb 5-2-nél már a mérkőzés megnyeréséért adogathatott, 4 megnyert pontra volt, hogy megsemmisítse riválisát. A következő játékot pedig Djokovic úgy fejezte be, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

Novak Djokovic tehát tavalyi meglepetés elődöntők kiesése után ismét döntőt játszhat Flushing Meadowsban. A döntőben neki sokat számíthat ez a gyors, egyben a tenisztörténelem minden idők egyik legsúlyosabb verése.

Az elődöntő eredménye:

Novak Djokovic-Marin Cilic 6/0 6/1 6/2

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.