US Open 2015: Mindenkinek jár az a bizonyos második esély

Ami Ausztráliában még várható vereség volt, az New Yorkban papírforma diadal. Pierre-Hugues Herbert és Nicolas Mahut Flushing Meadowsban ünnepelték első Grand Slam győzelemüket.

Már az elődöntők előtt tudtuk bármelyik két duó nyer jogot a végső összecspásra, új győztest avatunk. A dráma a tető fokára hágott a legjobb négy között, végül Mahut és Herbert, illetve Peers, valamint az idősebbik Murray testvér jutott a fináléba. A döntő egyik páros számára sem szolgált ismeretlen tényként, azonban a győzelem ízét még sosem tapasztalhatták meg.

Bizony, édes a győzelem pillanata Kép forrása: telegraph.co.uk

Bizony, édes a győzelem pillanata
Kép forrása: telegraph.co.uk

Az első szettben a játszma végéig folyamatosan Peerséknek adódott lehetőség a breakre, és ahogy ez szokássá vált, a kihagyott esélyekért súlyos árat fizettek. A francia duó 5-4-nél az első break labdát kihasználta, egy szettel közelebb kerültek az álom megvalósítására. A második szettben egymást követték a magabiztos adogatójátékok, azonban ugyanúgy 5-4-es Herbert/Mahut vezetésnél ismét eljött a sorsdöntő játék, de nem akárhogy. Herbert és Mahut az első Grand Slam döntőnél még rutintalanok voltak nyerni, viszont a mostani győzelemhez szükséges breaket szemet kápráztató tenisszel nyerték meg. Gyorsaság és reflex, ami parádés röptékkel, megoldásokkal párosul. A francia páros megérdemelten nyerte meg a US Opent.

A francia tenisz habár egyéniben nem tud nagyobb sikerekkel betetőzni, ezt párosban kárpótolják a gallok. Tavaly a Roland Garroson Benneteau és Roger-Vasselinnek tapsolhattunk, most meg az újdonsült US Open bajnok Mahut/Herbert duónak. Nem túlzás mondani, hogy a csúcson van a francia páros tenisz.

A döntő végeredménye:

Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert(12)-Jamie Murray/John Peers(8) 6/4 6/4

A hozzászólások le vannak zárva.