Bye-bye Euro II., na de meddig?

2015. szeptember 20.
by Airon

Több mint másfél évtized kitartás és egy fantasztikus siker . Fucsovics Márton mennybe lőtte hazája válogatottját.

Már akár szombaton is eldőlhetett volna a továbbjutás, Mégis az a kicsi hiányzott. A sors, úgy néz ki egy kis plusz izgalmat tartogatott vasárnapra. No de nem igazán sokáig, ahogy azt várni lehetett előzetesen.

Fucsovics megérdemelten örülhetett Kép forrása: huntennis.hu

Fucsovics megérdemelten örülhetett
Kép forrása: huntennis.hu

Fucsovics Mártonnak viszont az eredeti párosítás helyett egyből egy másik mérkőzésre kellett átszellemülnie, Alexander Lazov volt az ellenfél. Ami nem sikerült a bolgár játékos ellen párosban, az ma közel sem lehetett ilyen kétes kérdés egyéniben. Fucsovics adogatásaira egy kis megtorpanással úgy vigyázott, mint ha az egy drága kincs lenne, magabiztos sikerét nem veszélyeztette semmi. A nyíregyházi teniszező 2 óra 18 perc leforgása alatt érte el, amire Magyarország már nagyon régóta várt és végre kimondhatta: Feljutottunk! Fucsovics remek egyéni teljesítménye fontos kulcsszerepet játszott a siker megvalósításában, vereség nélküli szezont tudhat maga mögött a sorozatban. A második mérkőzésnél tehát már nem kellett izgulnunk, ahol Borsos Gábor döntő játszmás vereséget szenvedett.

16 év után újra az I.csoportban Magyarország! Kép forrása: huntennis.hu

16 év után újra az I.csoportban Magyarország!
Kép forrása: huntennis.hu

Fucsovics kimagasló teljesítménye mellett azért ne feledkezzünk meg egy másik feltörekvő tehetségről se. Nagy Péter az a játékos aki szebb Davis Kupa kezdésről nem is álmodhatott volna. A verseny közepén egyszer csak belemerülni a mélyvízbe és ezt a váratlan helyzetet mégis milyen felnőtt módon, teljesen professzionálisan oldotta meg. Peti a legélesebb mérkőzéseken káprázatos teniszével igazolta, mennyire megérte kitartóan küzdeni a bizonyos célok elérése érdekében. A 23 éves játékos mellett természetesen óriási gratuláció illeti a csapat többi tagját, valamint a mögöttük dolgozó stábot, remek munkát végeztek!

Hosszú évek után tehát megvan az I.csoport, viszont egyből felmerülnek alapvető kérdések. Egy ilyen fiatal játékosokból álló gárda mit kezd egy olyan helyzettel, ahol már egy sokkal erősebb színvonallal kell felvenni a harcot. Tudunk-e újítani, lehet-e ezt a játékot akár nagyobb sztárok ellen még magasabb szinten tartani abban a néhány órában? A feladat így adott, az ellenfelek kiléte viszont még a jövő zenéje. De egyet ne feledjünk, ez már egy egészen más kávéház lesz.

Kiemelt kép forrása: tennisatlantic.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.