Grand Slam bajnokok az idei Tennis Classics-on

Roland Garros, Wimbledon és US Open bajnok látogat el hazánkba, az idén is megrendezésre kerülő Tennis Classics-on. 

November végén újra teniszünnep a Papp László Budapest Sportarénában – egy olyan csavarral, mely biztosan megdobogtatja minden tenisz- és sportrajongó szívét. (Forrás: facebook.com/tennisclassics, huntennis.hu)

„Idén egy olyan formulával állunk elő, amilyet még sosem láthatott a közönség. Megtartottuk, ami működött, visszahoztunk régi elemeket, beemeltük a programba azt, amit a nézők mindig is nagyon szerettek volna, és kitaláltunk valami újat, amitől a program, ha lehet, még érdekesebbé, izgalmasabbá válik.” – mondta Taróczy Balázs, a Tennis Classics alapítója.

Az ötletet egy tavaly bevezetett, azóta világszerte szenzációs sikert arató kezdeményezés adta. Az IPTL (International Premier Tennis League) remekül ötvözi a bemutató mérkőzések és a valódi versenyek hangulatát, miközben az egészet keretbe foglalja a bajnoki rendszer. Mi sem jobb bizonyíték a sikerre, mint, az, hogy idén már öt csapat mérkőzik egymással.” folytatta Taróczy.

Az idei Tennis Classics csapatait két, jelenleg is a teniszvilág legszűkebb élvonalába tartozó játékos vezeti. Marin Cilic a horvát Grand Slam bajnok idén újra bejutott a US Open elődöntőjébe bebizonyítva, hogy a tavalyi győzelem nem a véletlen műve volt. A francia Richard Gasquet, a mezőny egyik legtechnikásabb játékosa szintén remekel idén, Wimbledonban elődöntőt játszott és a US Openen is a negyeddöntőig menetelt.

Hosszú évekig vártunk arra, hogy végre magyar teniszező is a világ legszűkebb élvonalába kerüljön. Babos Timinek ez sikerült, akinek Kristina Mladenovic-csal a wimbledoni női páros döntő és számos csodás győzelem után nem kérdés, hogy a Tennis Classics-on a helye. Timi páros partnere, az idén egyesben is hatalmasat futó, immár Top 30-as Kristina Mladenovic, aki a Team Gasquet színeiben száll ringbe, míg Timi a Team Cilic-et fogja erősíteni.

A csapatok oszlopai legendás, egykori Grand Slam bajnokok, akik koruk meghatározó játékosai voltak, nem mellesleg edzőként személyes kötődésük a két jelenlegi éljátékos felé is tovább színezi a történetet. A Team Cilic tagja ugyanis nem más, mint minden idők egyik legkedveltebb teniszezője, a 2001-es wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic, míg a Team Gasquet a francia jelenlegi mesterével, a kétszeres Roland Garros bajnok Sergi Bruguera-val erősödik.

A belépőjegyek 16 000 / 12 000 / 9 000 / 7 000 / 5 000 és 3 000 Forintos áron szeptember 22-én 13:00-órától kaphatóak a Ticket Express hálózatában, vagy online a www.tex.hu oldalon. Az eseményre jegyet vásárlók között a Tennis Classics együttműködő repülőtársaság partnere , az Air France jóvoltából a helyszínen 2db Budapest – Párizs repülőjegyet sorsolnak ki.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.