Egy tucatnyi francia győzelem

2015. szeptember 28.
by Airon

 

Néha a tucatból is sok? Ezt valószínűleg sokan így gondolják, kivéve Jo-Wilfried Tsonga.

Metz ismét abban a mederben csordogált, ahogy az tökéletesen kiszolgálja a hazai közönség legfőbb igényeit. Hiába Martin Klizan szorítása, semmi sem tudta megakadályozni, hogy ezúttal is két francia játssza a finálét.

Tsonga nyerte a francia házidöntőt Kép forrása: tennistv.com

Tsonga nyerte a francia házidöntőt
Kép forrása: tennistv.com

A lehetőségek tárháza nyitva állt Gilles Simonnak az első játszma megnyerésére. Rengeteg break labda, majd a rövidítésben 5-2-es vezetés, de minden hiába. Jo-Wilfied Tsonga mindösszesen a fontos pillanatoknál volt erősebb, de ez épp elég volt a szettelőnyhöz. Simon a második játszmában egyre jobban variálta a játékot, ami az egyenlítésre elegendőnek bizonyult. A győzelem megszerzése azonban már teljesen más tészta volt, Tsonga robosztusabb tenisze döntőnek bizonyult a következő valamivel több, mint fél órában. A 30 éves teniszező 2 óra és 18 perc alatt nyert, amivel tovább javította a Simon elleni statisztikáját: tizedik mérkőzésükön, hetedszer nyert jó barátja ellen.

Tsonga tehát ahogy arra már korábban is tettem utalásokat, tizenkettedik tornagyőzelmét szerezte meg. Ezzel pedig Simon mellett már ő is egy tucatnyi ilyen fajta sikert tudhat magáénak.

A döntő végeredménye:

Jo-Wilfried Tsonga(3)-Gilles Simon(2) 7/6(5) 1/6 6/2

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.